PULMONARY AVM DURING PREGNANCY

דיון מתוך פורום  כירורגיה - קבוצת אראן

10/09/2006 | 13:14 | מאת: ד"R נטלי רוייניק

שלום רב! אשמח לעצתך בבעיה הבאה: אני בת 33, ובמהלך השבוע ה 19 להריוני הראשון אושפזתי בטיפול נמרץ עם לחצים בחזה וכאבים בזרוע שמאל שהחלו לפתע באמצע הלילה. לאחר ביצוע צלומי רנטגן וסי טי- התברר שנוצר אצלי מצב של המוטורקס ספונטני שהחל במהלך הלילה. הוכנס נקז לניקוז כ-800 מ"ל דם ונשארתי המחלקת טיפול נמרץ להשגחה. בהמשך בוצע CT-ANGIO ללא הצלחה ולא גילו את מיקום הדימום. הוחלט על ביצוע טורקוסקופיה, אך במהלך ההרדמה, צצו בעיות בנשימה והמצב החל להדרדר, נוצר פנאומוטורקס והניתוח בוטל. היו סיבוכים נוספים כגון הצטברות ליחה וירידה בסטורציה ולכן שהיתי בטיפול נמרץ כחודש נוסף עד לקביעת מועד חדש לניתוח. לבסוף בוצעה טורקוטומיה (חתך צידי ללא צורך בניסור צלעות) לדברי המנתח, הAVM הוסר. ההחלמה מהניתוח הייתה קשה וממושכת ובמהלכה סבלתי מנוראלגיה אנטרקוסטלית וכאבים קשים, וכל זאת בליווי ההריון- שנמשך ללא בעיה נראית לעין. לבסוף, לאחר שיקום נשימתי שוחררתי הבייתה, ומספר חודשים אח"כ ילדתי את ביתי הבכורה בקיסרי אלקטיבי - לבקשתי. (פחדתי מהצורך במאמץ בזמן לידה טבעית.) תפקודי הנשימה חזרו לנורמל למרות שלעיתים יש לי קשיים בנשימה עמוקה בריאה הפגועה. גנטיקאי שלל ב 90% שמדובר בסנדרום גנטי, ואילו הגינקולוג שלי טוען כי הבעיה נוצרה עקב כך שעישנתי ולקחתי גלולות במקביל ולכן, לטענתו, נוצרו משקעי מטוקסיאסטרון על דפנות כלי הדם, החלישו אותם, והדבר עלול לקרות שוב בהריון הבא, אלא שהפעם, לדבריו זה יכול לקרות במח.. אין לי מושג מה נכון!! אני מעוניינת בהריון נוסף אך מפחדת מאוד מהישנות הבעיה! האם AVM ריאתי הינו פגם אנטומי יחיד או שעלולים להמצא מקומות נוספים בגופי שמועדים לפורענות במהלך הריון ועלייה בנפח ולחץ דם? האם קיימות בדיקות סקר כלשהן שניתן לבצע? אשמח אם תוכל לתת לי מענה מפורט או להפנות אותי למי שעשוי לעזור לי בעצה והכוונה. בתודה מראש, נטלי

10/09/2006 | 14:03 | מאת:

אני שמח שבסופו של דבר את בריאה וילדת ילד בריא. avm יכול להופיע במסגרת סנדרום הנקרא אוסלר- וובר- ראנדו ובד"כ אינו נגרם בשל נטילת גלולות. במקרה שכזה יש הממליצים לעבור טומוגרפיה כל 5 שנים במקומות המועדים- בעיקר המוח להתפתחות avm חדשים . עלייך לפנית לצוות שטיפל בך ולקבל הנחיות ברורות למעקב בהמשך.

04/12/2006 | 10:45 | מאת: מאירה

אני שמחה שכל הבעיות אצלך נגמרו עם לידת ילדתך הבריאה, אני מקווה. הנני יו"ר עמותת טיפול בסינדרום HHT (אוסלר-וובר-רנדו) בארץ. כדאי שתצרי איתי קשר, קודם ב-mail חוזר ואחר כך - נדבר טלפונית. יש לי מידע רחב על הסינדרום, בין המידע - גם בנושא הריון. כל זה כדי לעזור לך למנוע קיום הסינדרום אצלך או (במקרה ההפוך) לעזור לך לטפל בו. בברכה, מאירה

06/12/2006 | 18:29 | מאת: מיטל

אבי (בן 52) אובחן כחולה AVM מולד במוח באונה הימנית. מה הסיכונים בטיפול באמצעות דבק? האם יש המלצות לטיפול כלשהו? תודה מראש.