די - דימר בערך של 0.69 ( כשהערך העליון 0.5)

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

11/07/2006 | 02:25 | מאת: מודה מקרב לב על תשובתכם

אני אשה בת 70 + , ידוע על PFO על פי אקו לב שנערך כמה פעמים , ברקע יתר לחץ דם , COPD ( במצב יציב וטוב בשנים האחרונות ) , עקב נפיחות פתאומית בכף הרגל והקרסול הופניתי לבירור בבי"ח , צילום הרנטגן לא הראה שבר או סדק פרט לשינויים המיוחסים ל- OA . כדי לשלול DVT נערכו לי בדיקות דם וביניהם בדיקת די - דימר שעמדה על ערך של 0.69 כשהערך המקסימלי הוא 0.5 ( כך ראיתי בדף התוצאות המודפס ) . עקב כך הזריק לי הרופא זריקת קלקסן וזימן אותי לבדיקת דופלר , בה נשלל קיום של DVT . מה משמעות המימצא במיוחד לאור העובדה שברקע יש PFO וכן נוכח העובדה שפרט לאספירין פעם ביום במינון של 100 מ"ג , אינני מקבלת אנטיקואגולנטים אחרים ,אולם אני נוטלת תרופות לאיזון לחץ דם ( אסריל ופנדיל פעם ביום כל כדור) חומצה פולית 5 מ"ג להורדת רמת ההומוציסטאין ( שניתנת כמניעה ולא על סמך בדיקה שנערכה בפועל ) , פורדיל ומיפלוניד לטיפול ב- COPD וקונטרולוק לטיפול בכיב בתריסריון . מתנצלת מראש על המכתב הארוך , חשבתי שפרטים יסייעו לכם במתן תשובה מהימנה תודה רבה וישר כוח על פועלכם !

שלום לך, הערך העיקרי של בדיקת D-Dimer בחשד לתסחיף ריאתי הוא יכולת הניבוי השלילי שלה. כלומר, כאשר הוא שלילי הסבירות לתסחיף ריאתי נמוכה מאד. כאשר הוא מעט מוגבר הספציפיות של הבדיקה אינה גבוה והערך יכול להיות מוגבר במקרים רבים בהם אין תסחיף ריאתי. אם החשד הקליני גבוה, יש לבצע בדיקה נוספת לשלילה של תסחיף ריאתי כגון CT אנגיוגרפיה של עורקי הריאה על בסיס דחוף להחלטה טיפולית. תודה על פנייתך לפורום.

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים