הפרעות קצב לב

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

09/07/2006 | 07:34 | מאת: אליעזר

אישתי בת 58 סובלת מלחץ דם גבוה, סוכרת אך מאוזנת בכדורים. היא סובלת מפירפור פרוזדורים ומידי 3-4 חודשים מגיעה לבית חולים בגלל הפרעות קצב לא סדיר וגבוה. לאחרונה בבית החולים ניסו את התרופה סוטלול 80 מג. ושוחחררה עם המלצה של המשך לקיחת תרופה זו פעמיים ביום . מה ידוע בספרות הרפואית על התרופה הזו ומה ההצלחה שלה בארץ להסדרת קצב הלב. יש לציין שקודם טופלה בנדיון בקרדילוק. שמעתי שבמחקר שנערך באנגליה לפני 7 שנים דווח על מיקרים רבים של התקפי לב ומוות בגלל התרופה

שלום אליעזר, הסוטלול הינה תרופה לטיפול בהפרעות קצב המשלבת תכונות של שתי קבוצות תרופות. האחת היא חוסמי בטא והשניה דומה לאמיודרון ללא החשיפה ליוד ולתופעות הלואי שלה. התרופה מאריכה לעיתים את מקטע QT, ובחולים אלה יש סיכון להפרעות קצב חדריות. זו הסיבה שמתן תרופה זו דורש מעקב אק'ג בתקופה הראשונה לנטילה. התרופה ניתנת אם נבחרה אסטרטגיה לשמור על קצב סינוס. אפשרות אחרת היא לוותר על הסינוס ולשלוט על קצב הלב כאשר הקצב הוא פרפור פרוזדורים- במקרים אלה טיפול הבחירה הוא בחוסם בטא פשוט כגון קרדילוק במנון מתאים או בחוסמי סידן. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים