סוטלול: גורמים אפשריים, מצבים דומים ומאמרים

מחפשים את הרופאים הטובים בישראל לסוטלול?
יש לנו את המאגר המושלם עבורכם
קרא עוד

סוטלול: תשובות ממומחים וייעוץ אונליין

תשובות לשאלות

בן 58,רקע רפואי: pvd מ-2001 עם סתימה עורקית של רגל שמאל . Cabg 3 , מ-08/2006 , סובל מסכרת ( hba1c ממוצע 6.5-6.9 )טרשת עורקים , בכטרב , פיברומיאלגיה , היפרליפדמיה ,ל"ד, atrial flutter ablation פעמיים (12/15 +08/16 ) . ממרץ 2018 לצערי סובל מפירפור פרוזדורים . כדור סוטלול לצערי לא משפיע . מועמד לאבלציה בקרוב .תרופות: קסרלטו 20 מ"ג, טריטייס קומפ 2.50 מ"ג , טריטייס רגיל 2.5 מ"ג ,גלוקומין(3 כדורים ביום) ,וולטרן 100 מ"ג . spect שביצעתי ב-12/17 הדגים איסכמיה קלה בטריטוריה של lcx , לאחר אקו לב שביצעתי מוקדם יותר ושהדגים היפוקינזיה תחתונה בזלית . סה"כ למרות כל הרשום לעיל אני די מאוזן מבחינת בדיקות הדם שלי . לאחר כל ההקדמה אני צריך את חוות דעתך בנושא לקיחת ראפטה 140 מ"ג כל שבועיים בזריקת עט . ערכי הל.ד.ל שלי נעים בן 27-35 שהקרדיולוג שלי מאוד מרוצה . אני גם ככה סובל מכאבים בכל הגוף עקב הפיברומיאלגיה והבכטרב (רמה בינונית) גם השרירים מאוד כואבים לי בעיקר באיזור הרגליים מתחת לאגן ועד הקרסול . האם יכול להיות שהראפטה מגביר את סף הכאב ? האם כדי לקחת את הראפטה פעם בחודש למשל ? אודה לתשובתך . תודה .

שלום, לפי הבנתי, אתה נוטל רפאטה בלבד ללא סטטינים או תרופות נוספות. האם הבנתי נכון? בעיקרון, אנחנו לא רואים אנשים עם כאבי שרירים כאשר הם לוקחים רפאטה. במקרה ויש ספק, אנחנו מפסיקים את הטיפול לחודש ורואים מה קורה. אם יש קשר לתרופה, אז רואים שיפור בכאבים. בעיקרון, אין קשר בין תדירות הרפאטה (פעם בשבועיים לעומת פעם בחודש) ושכיחות תופעות בכל מקרה, ממליץ לא לעשות כל שינוי ללא אישור הקרדיולוג שלך בהצלחה

בן 58,רקע רפואי: pvd מ-2001 עם סתימה עורקית של רגל שמאל . Cabg 3 , מ-08/2006 , סובל מסכרת ( hba1c ממוצע 6.5-6.9 )טרשת עורקים , בכטרב , פיברומיאלגיה , היפרליפדמיה ,ל"ד, atrial flutter ablation פעמיים (12/15 +08/16 ) . ממרץ 2018 לצערי סובל מפירפור פרוזדורים . כדור סוטלול לצערי לא משפיע . מועמד לאבלציה בקרוב .תרופות: קסרלטו 20 מ"ג, טריטייס קומפ 2.50 מ"ג , טריטייס רגיל 2.5 מ"ג ,גלוקומין(3 כדורים ביום) ,וולטרן 100 מ"ג . spect שביצעתי ב-12/17 הדגים איסכמיה קלה בטריטוריה של lcx , לאחר אקו לב שביצעתי מוקדם יותר ושהדגים היפוקינזיה תחתונה בזלית . סה"כ למרות כל הרשום לעיל אני די מאוזן מבחינת בדיקות הדם שלי . לאחר כל ההקדמה אני צריך את חוות דעתך בנושא לקיחת ראפטה 140 מ"ג כל שבועיים בזריקת עט . ערכי הל.ד.ל שלי נעים בן 27-35 שהקרדיולוג שלי מאוד מרוצה . אני גם ככה סובל מכאבים בכל הגוף עקב הפיברומיאלגיה והבכטרב (רמה בינונית) גם השרירים מאוד כואבים לי בעיקר באיזור הרגליים מתחת לאגן ועד הקרסול . האם יכול להיות שהראפטה מגביר את סף הכאב ? האם כדי לקחת את הראפטה פעם בחודש למשל ? אודה לתשובתך . תודה .

שלום רב, רפאטה היא תרופה להורדת כולסטרול בעיקר לכאלו שאינם מצליחים לשלוט ברמות הכולסטרול שלהם בדרך "הרגילה" של טיפול בסטאטינים או דומה. התרופה ניתנת בהזרקה ואחת מתופעות הלוואי שלה היא כאב מקומי או כאבי שרירים-אני מבין את הרגישות שלך בעיקר עקב הפיברומיאלגיה אולם אני ממליץ לנסות ולהתחיל ליטול את התרופה-אם יהיו תופעות של כאב או דומה יש להפסיק-אני לא הייתי שולל את זה מראש בריאות שלמה

בעלי בן 77 עשה את כל הבדיקות האפשריות ולא מצאו פיתרון, לוקח סוטלול טריטסט פלווקס גלוקומין אמלו,מירו,הכל בבת אחת בבוקר, בערב סוטלול טריטסט קרסטור אמלו גלוקומין ,,מירו, מירו לא בבוקר רק בערב ,האם יש משהו בכדורים האלה שעושים בחילות קשות מאד כל היום? לוקח לוריוון בבוקר ובצהרים להרגעה, הבחילות כבר שנה וחצי והתחילו בערך לאחר ניתוח קטארקט בספטמבר,אין לו מצב רוח כי הבחילות הורסות אותו. האם אסור לקחת את כל התרופות יחד? ומה יכולה להיות הבעיה

שלום, איזה בדיקות הוא עבר? גסטרו? א.א.ג? נוירולוג? מבין התרופות שציינת , האם יש טיפול תרופתי שהוחל לאחרונה (תרופה חדשה)? האם ניסה תרופות מסוימות נגד הבחילות ? אשמח לקבלת תשובות על מנת לתת לך תשובה מדויקת יותר. באופן כללי, אין מניעה (איסור מוחלט) לקחת את כל התרופות יחד, אומנם קיימות התנגשויות בין התרופות הדורשות מעקב ECG , ל"ד, דופק, ועוד קיימות תרופות אשר עלולות לגרום לבחילות במטופלים מסויימים ואכן ברשימת התרופות של בעלך יש תרופות כאלה דוגמאת סוטלול, גלוקומין (יותר בהתחלת הטיפול) ... יש לציין שיש קודם לשלול סיבה אחרת (תמיד קיימת אבחנה מבדלת והתרופות הן בסוף הרשימה ) אין להפסיק תרופה על דעת עצמכם. יש תמיד להתייעץ עם הרופא המטפל .

האם מותר לקחת טלפאסט 180 כשלוקחים סוטלול וסובלים מבעיות קצב

בעיקרון כן אך גם באישור הקרדיולוג