מעקפים, קוצב פרפורים ושאר ירקות...

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

23/06/2006 | 14:22 | מאת: יוסף בר

שלום, לפני כ-6.5 שנים עברתי ניתוח מעקפים (4) ובסיומו בעת סגירת בית החזה סגר לי המנתח את אחד מכלי הדם שהוחלפו לי. לאחר ששוחררתי מביה"ח אושפזתי פעמים רבות הגעתי לדופק בתנועה של 37. חשתי חולשה ולאחר תלונות חוזרות ונשנות החליט הקרדיולוג שלי לצנטר אותי. בצינטור התברר כי אחד מכלי הדם נסתם בסגירה והוא קרא לרופא שניתח אותי לצפות במסך בתוצאות הניתוח. בהזדמנות זו גם בישרו לי כבדרך אגב שעברתי אוטם "קל" לאחר הניתוח. מאז אני סובל מפרפורים ודופק לא יציב. לפני כשנתיים וחצי הושתל בי קוצב שלא פתר את בעיית הפרפורים. הוצע לי לבצע צריבה אך הוסבר לי שאף תהליך זה שאיננו הפיך - לא מבטיח פתרון לבעיה ועל כן סירבתי לעוברו. שאלתי היא - האם ניתן ליחס את התופעות שתירתי לתוצאוצ הניתוח? בתודה מראש יוסף בר

שלום יוסף, פרפור פרוזודורים הינו הפרעת הקצב השכיחה ביותר. רק אחת הסיבות התורמת להתפתחותה היא איסכמיה. לרוב פרפור פרוזדורים עם דופק איטי לסרוגין, מאפיין יותר את תסמונת הסינוס החולה. זוהי מחלה ניוונית שאינה קשורה לפעולה שעברת. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים