השפעת בדיקת MRI על קצב הלב של חולה PAF

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

06/06/2006 | 20:18 | מאת: רוזה

בת 42 .ברקע הקליני - פרפור פרוזדורים התקפי, במשך 3 השנים האחרונות. כרגע-בסינוס, לאחר היפוך חשמלי. (השלישי במס' לאורך התקופה).נוטלת-ריתמקס, דרלין וקומדין (שהחליף את האספרין,לאחר ארוע הנראה כ- TIA ). יש צורך בבדיקת MRI מח. האם התהודה המגנטית לא תזיק לקצב הלב? אומנם אין לי קוצב, אבל אני חשה בדופק מהיר בקרבת מגנטים (למשל- תכשיטי- מגנטים ). ושאלה נוספת שאולי אינה קשורה ובכ"ז- האם יש אפשרות לבדוק רגישות לחומר הניגוד גדוניליום, לפני בדיקת ה-MRI , מאחר ואני אלרגית לחומרים רבים. (אובחן קלינית). אנא תשובתכם המהירה.

שלום רוזה, לשדה המגנטי ב MRI אין כל השפעה על קצב הלב. יותר מכך, עבודות שפורסמו לאחרונה על ידי ד"ר רוגין ואנשי צוותו הראו כי בדגמים החדשים של הקוצבים ניתן לבצע MRI בבטחה עם הקוצב (אם תזדקקי לבדיקה בעתיד כאשר יהיה לך קוצב או ICD). רגישות לגדוליניום נדירה מאד, והיא נדירה בהרבה מאשר לחומר ניגוד המכיל יוד. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים