החלפת מסתם אורטאלי

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

14/06/2015 | 16:01 | מאת: כ. פ

שלום , בן 78 שנים. מזה כשנתיים מאובחן עם היצרות של מסתם אוארטלי+ יתר לחץ דם גבוה, טופלתי באמלו. +אספירין קרטייה. ללא תסמינים גופניים כלשהן, ללא בצקות ברגליים, מתפקד ופעיל כרגיל. לפני כשבועיים פרפור עליות. אושפזתי להשגחה בביה"ח. באקו-לב נמצא: NORMAL LV FUNCTION עם ממצאים של LV HYPERTOPHY . . שטח מסתם 0.8 סמ"ר. MEAN GRADIENT 40 מ"מ כספית , קליצפיקציות על המסתם, שטח מסתם מיטראלי של 2.22 עם MILD MS וכן MILD-MODERATE MR. תיפקודי ב. התריס+CRP תקינים. טיפול בקרדילוק 5מ"ג, קלקסאן( רק בביה"ח) , קומדין 5מ"ג, וליפטור. ההמלצות לאחר השחרור: טיפול בקרוב בהיפוך חשמלי + והמלצה להחלפת מסתם אאורטאלי בשיטת הצינתור. א.האם יש קשר בין הפירפור להיצרות המסתם? ב. מה הדחיפות בהחלפת המסתם ( שבועות? חודשים ספורים?)? ג. האם החלפת המסתם תפתור את בעיית הפרפרור?

שלום כ.פ בהחלט ייתכן קשר בין המחלה המסתמית לעליה בסיכון לפתח פרפור פרוזדורים. חשוב להבדיל בין היצרות מיטרלית (גם אם קלה) הנובעת ממחלה ראומטית לבין היצרות הנובעת מהסתיידות של טבעת המסתם להחלטה על הטיפול התרופתי לדילול הדם בהמשך. כדי להחליט על התערבות פולשנית במסתם צריכים להתקיים שלושה תנאים עיקריים- 1 המחלה המסתמית צריכה להיות חמורה לפי קריטריונים שהוגדרו (תנאי זה מתקיים קרוב לוודאי לפי ממצאי האקו). 2 המחלה המסתמית גורמת לתסמינים (קוצר נשימה ואי סבילות למאמצים (ובמקרים מתקדמים גודש ריאתי וצבירת נוזלים), תעוקת חזה או עלפון בעת מאמץ 3 התסמינים נובעים ישירות מהמחלה המסתמית האאורטלית ולא מסיבות אחרות כגון מחלה ריאתית, המעורבות של המסתם המיטרלי, פרפור פרוזדורים עם דופק חדרי לא נשלט וכד'. לפי תנאים אלה, ניתן להסיק מהי הדחיפות להחלפת המסתם. לצערי, גם אם תטופל המחלה המסתמית, ישנו סיכון גבוה שארועים של פרפור יישנו, וישנה התוויה לטיפול קבוע לדילול הדם להקטנת הסיכון לארועי מוח וארועים תסחיפיים. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים