תוחלת חיים אחרי צינתור

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

12/03/2011 | 15:36 | מאת: שלמה

עברתי לפני למעלה משנתיים צינתור יצאתי חי עם 3 סטנטים אחד עם תרופה מאז אני בולע כדורים ומשתדל לעשות גם קצת ספורט ונמצא במעקב פעם ב 5 חודשים השאלה שלי האם יש סיכוי שאחיה עד 120 בלי צינתור נוסף גם 100 זה טוב לפני שיצאתי מבית החולים שאלתי את העוזר למצנתר האם לדעתו אצטרך לעבור פעם נוספת בעתיד צינתור הוא אמר לי שיש סיכוי טוב לכך מה דעתך דר האם אפשר גם בלי צינתור נוסף במשך 40 השנה הבאות אני בן 60 וחצי היום

שלמה שלום, העובדה שעברו שנתיים מאז הצנתור האחרון מעודדת ומפחיתה באופן משמעותי את הסיכון להיצרות נשנית במקומות שטופלו. יחד עם זאת יש לזכור כי הטיפול בצנתור הוא מקומי במחלה שהיא מערכתית. זו גם הסיבה שלטיפול תרופתי נכון לאיזון גורמי הסיכון ולשינוי אורחות החיים חשיבות מכרעת. קיים סיכוי שלא תזדקק לצנתור בעתיד, אך באופן סטטיסטי סיכוי זה קטן יותר מאשר לאדם אשר לא עבר צנתור טיפולי בעבר ושאין לו גורמי סיכון לטרשת. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים