תסמונת החלוק הלבן בעל נטייה בהתרגושת

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

07/08/2009 | 23:36 | מאת: איש בן 57

תסמונת החלוק הלבן בעל נטייה בהתרגושת להגיע לערכי י.ל.ד 100\210 מטופל ב- 20 מ"ג ENDLADEX פעם ביום בבוקר בטיפולי שינים מקבל אנטיביוטיקה לפני טיפול בצעירותי חייל קרבי כולל מילואים וכמו כן ספורטאי כמו כן מטופל בכדור PAXXET 20 מ"ג נגד חרדות (לדברי פסכיאטר תסמונת פואסט טרומה ממלחמת יוה"כ) נושא בעייה לבבית של מסתם קלה עד בינונית מילדותי(רשרוש בלב) בבדיקה שלי בבית וכמו כן חיבור למכשיר לבדיקה של 24 שעות הערכים תקנים 120/80 במידה ולא נמצא בתקופות של מתח נפשי, הלכתי לבדיקת מאמץ ( מבקשים במכון כושר אבל התחלתי עם ערכים של 180/110 ואחרי 2 דקות הפסיקו לי את הבדיקה בנוכחות רופא קרדיולג. אני עובד עבודה גופנית ללא כל כאב ואו הזעה וקוצר נשימה. עולה במדרגות במהירות 2 מדרגות כל פעם לאורך מסלול ארוך ללא כל בעייה מה עוד ניתן לעשות ע"מ להוריד ערכי לחץ דם כשאני נמצא בהתרגשות מוגברת עקב התופעה ביקשתי לעשות בעוד חודש פעם נוספת אולי לקחת איסיול 5 מ"ג לפני בדיקת המאמץ אני כבר מיואש מה לעשות עוד.... נ.ב ביום הבדיקה ביקשו שלא לקחת כדורים , הבדיקה נערכה בשעה 12 בצהרים נתוני פתיחה של דופק כ-123 פעימות בדקה ז"א כפול מבדיקה שאני מבצע בבית כ60 פעימות בדקה

שלום לך אתה נוטל טיפול ליתר לחץ דם, ולכן לא ניתן לדבר על תסמונת החלוק הלבן שבה אין צורך בטיפול תרופתי. תרופות מקבוצת חוסמי בטא כגון דרלין, נורמיטן, קרדילוק, לפורסור ודומיהן, בולמות את תגובת הדופק להתרגשות וגם מאזנות במצבים אלה את לחץ הדם. עלייך להתיעץ עם הרופא המטפל לגבי נטילתן. תודה על פנייתך לפורום

08/08/2009 | 12:44 | מאת: איש בן 57

נכון מה שכתבת אבל בגלל שאני מדי פעם חווה חרדות, הרופה במרפה הכללית טוענת שכדאי שאקח כדור אחד ביום של 20 מ"ג ENDLADEX בגלל גילי והסיכון ללקות בשטף דם במוח. לפני מספר שנים לאחר שלקחתי תרופת נורמיטן ונבדתקתי אצל קרדיולג וששלח אותי לבדיקת 24 שעות של לחץ דם עם התרופה ואחרי שבוע ללא התרופה ל-24 שעות , הבדיקה יצאה תקינה . ואמרי לי שאפסיק לקחת תרופה ושלא אמדוד לחץ דם במשך חמש שנים מה לעשות שהזמן עובר וגם מדי פעם אני הולך לעשות בדיקות שגרתיות לעבודה! תודה על ההתייחסות

10/06/2013 | 19:39 | מאת: טלי

לאחר בדיקת אולטר לחץ דם, הבחן הרופא שאני סובלת מתסמונת החלוק הלבן. לפני ניתוח כירוגי ניסיתי לקחת ואבן וגם כדור להפחתת האדרנלין ובבדיקת האחות הערכים היו גבוהים מאד ולכן לא נותחתי. מה עלי לעשות? איך משיגים רופא מרדים לניתוחים קלים הדורשים רק זריקת הרדמה מקומית?

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים