PT-INR נמוך, מה המשמעות ומה לעשות?

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

25/02/2009 | 01:44 | מאת: עמוס

שלום לד"ר קרנר, אני בן 75, נוטל תרופות לוויסות לחץ דם (אמלו, ריתמקס, לוטן, דיזותיאזיד ואספירין 325מ"ג).עברתי 3 ארועים של פרפור פרוזדורים/הפרעות קצב, האחרון לפני למעלה משנה. בדיקת הדם האחרונה מצביעה על 1.1 PT-INR ומצוין ייחוס לקומדין! (ואינני נוטל קומדין), כמו כן כתוב PT% 88. מה משמעות התוצאות? האם זה מחייב לעשות משהו? בתודה ובברכה, עמוס

עמוס שלום, על פי בדיקת הדם המצוטטת ה INR בגדר הנורמה כפי שצפוי ללא נטילת נוגדי קרישה כגון קומדין. אם אינך נוטל קומדין, אין ערך למעקב INR סדיר, מפני שנוגדי טסיות כגון אספירין או פלביקס אינם משפיעים על תבחין מעבדתי זה. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים