תוצאות אקו במאמץ בעקבות עייפות

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

24/10/2020 | 13:06 | מאת: אלי

האקו במאמץ נעשה בעקבות עייפות בזמן האחרון אני בגיל 67 , לחץ דם, תוצאות: במנוחה:חדר שמאת תקין, התעבות קטנה של הספטום, תפקוד גלובלי ססטולי תקין 60,הרחבה קלה של עלייה שמאלית. במאמץ:היפרקנזיה של כל הסגמנטים שנבדקו. לחץ ריאתי סיסטולי 51 נצפתה עליה משמעותית בלחץ ריאתי ל 10-51 קטע קצר של פרפור עליות בהתאוששות. אני ממש מודאג גם בגלל תקופת הקורונה לא יודע מתי יהיה לי תור אצל קרדיולוג ואשמח לכל תגובה בנדון.

אלי שלום, בדיקת אקו לב במאמץ המצוטטת כאן אינה מסבירה תסמינים של עייפות. לא מצויין תפקוד המסתמים. אם לא ידוע על פרפור פרוזדורים התקפי, יש ליידע את הקרדיולוג או הרופא המטפל על מנת להשלים את הברור, להתאים את הטפול התרופי, ולהחליט על הצורך בטפול נוגד קרישה להפחתת הסיכון לארועי מוח. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים