החלפת מסתם אורטהבצינתור

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

30/08/2020 | 11:52 | מאת: תמר

שלום רב, בגיל 21 הבן שלי החליף מסתם אורטה עקב אנדוקרדיטיס למסתם ביולוגי חלפו 8 שנים כעת בבדיקת אקו לב יש דליפה קשה האם אפשרי להחליף בצינתור או חייב ניתוח לב פתוח תודה

תמר שלום, כדי להימנע מהתערבויות חוזרות רבות בעתיד (ניתוחים חוזרים), בגיל 29 נהוג להציע ניתוח להחלפת המסתם לתותב מכאני המחייב נטילה של קומדין. צריכים להיות תנאים חריגים מאד על מנת לשקול פעולת TAVI valve in valve בגיל כה צעיר. יש לדון על האופציות הטיפוליות עם הקרדיולוג המטפל. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים