בדיקת אקולב מה אומר?

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

10/07/2020 | 19:39 | מאת: גדעון

בן 60, לפני כחודש וחצי תסחיפים קטנים לריאות עקב DVT וכרגע בטיפול קסרלטו. יש לציין שנעשה לאחר הליכה מהירה של 10 דקות למכון ללא מנוחה לפני הבדיקה. תקציר מהתשובה של האקו-לב: דופק 92. RV-RA max systolic gradient 26 Estimated RA pressure 5 Estimated systolic PA pressure 31 תפקוד דיאסטולי: בתבנית זרימה מיטרלית גל A גבוה מגל E המעיד על הפרעה ברלקסציה של החדר השמאלי (דרגה 1) מסתם טריקוספידלי: אי ספיקה טריויאלית. בתוספת RAP , הלחץ הראתי הסיסטולי המוערך הינו סה"כ 31 ממ"כ EF מוערך 65% שאר הפרמטרים כתוב תקינים או טריויאלית מה אומר הכתוב על התפקוד דיאסטולי וגם על מסתם טריקוספידלי ? והאם הלחצים המוזכרים הם בתחום תקין? ישנו תחום תקין?

גדעון שלום, בדיקת האקו מראה כי אם היה תסחיף ריאתי, הוא היה קטן וללא משמעות המודינמית. הלחץ הריאתי נותר תקין. גודלו ותפקודו של החדר הימני נותרו תקינים ללא סמני עומס. הפרעה דיאסטולית קלה היא כמעט אוניברסלית עם התקדמות הגיל בעיקר אם יש יתר לחץ דם. לחץ ריאתי תקין הוא עד 30 ממ"כ, עם הגיל שכיח מאד שהוא מעט מוגבר גם ללא עבר של תסחיף ריאתי. לדליפה טריקוספידלית מזערית אין משמעות המודינמית. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים