כולסטרול כגורם להתקפי לב

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

16/06/2020 | 20:48 | מאת: כהן

בהמשך לשאלתי הקודמת לפני מספר דקות. אוסיף: אין לי בעיות של עודף משקל . כ-70 ק"ג על 167 גובה. אין בעיות נשימה או מחלות אחרות חוץ מבעיות פריצות בעמוד שדרה.

כהן שלום, תהליך הטרשת הוא חלק מהזדקנות העורקים. גורמי סיכון להזדקנות מוקדמת ולארועי לב כוללים בין השאר עישון, סוכרת, יל"ד, כולסטרול מוגבר בדם וגורמים נוספים, אשר חלקם אינם ידוע. כמו בכל הזדקנות, התהליך ברובו בלתי הפיך ואיזון של גורמי הסיכון עם נטילת תרופות מומלצות יכול להאט את התקדמות הטרשת, לייצב אותה ולהקטין את הסיכון לארועי לב עתידיים. בחולים עם סוכרת ומחלה כלילית מפושטת, לעיתים מומלץ לבצע ניתוח מעקפים במקום לבצע צנתורים מרובים עם סטנטים. ליקוריץ לא ימנע את המשך הזדקנות העורק. אין ספק שעישון ורמות גבוהות של כולסטרול בדם מעלות את הסיכון לארועי לב ולטרשת מפושטת. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים