מניעת התקף לב שלישי למרות שמירה על איזון תרופתי ופעילות גופנית

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

15/11/2019 | 19:24 | מאת: אב

שלום רב. אני בן 70. לפני 19 שנה עברתי אירוע לבבי שטופל בצורה שמרנית-תרופתית. מאז אני מתעמל בקביעות ובמבחני מאמץ מגיע לכושר מעולה. מאוזן לחלוטין תרופתית לכולסטרול ולשומנים (LDL=70).למרות זאת, עברתי לפני 3 שבועות אירוע נוסף והותקן תומכן. כמו כן,זומנתי לצינתור אלקטיבי ושלשום הותקן תומכן נוסף.איני יודע אם יש אצלי גורם גנטי. ובכל מקרה, מה עלי לעשות כדי להקטין את הסיכוי להתקיף נוסף? תודה

אב שלום, למרות איזון מיטבי של גורמי הסיכון, תהליך הטרשת והזדקנות כלי הדם עלול להתקדם. יש להמשיך באותה מדיניות של איזון מיטבי של גורמי הסיכון באמצעות שמירה על אורחות חיים ותרופות להורדת הכולסטרול, איזון לחץ דם וסוכרת, המנעות מעישון ונטילת אספירין. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים