קריש דם בלב .פלביקס קומדין וזריקות קלאקסן

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

15/09/2019 | 11:39 | מאת: יעל מור

שלום רב, בעלי בן 55 . עבר לפני חודש התקף לב ,צינתור והשתלת סטנט . קיבל פלביקס אספרין . ברקע סוכרת לא מאוזנת לחץ דם וחסימות כלי דם משמעותיות ברגליים מהאגו . לפני שבוע הגיע לבית חולים עם כאבי בטן בבדיקה סי.טי התגלה קריש דם בלב. בשחרור הוחלט קומדין פלויקס זריקות קלאקסן פעמיים ביום האם הטיפול הזה הוכח כממיס קרישי דם האם הוא לא מסתכן בדימומים ? מה ההשלכות של קריש דם תודה רבה רבה

יעל שלום, כאשר יש קריש בחוד הלב אשר יכול לגרום לתסחיפים, יש התוויה לטיפול נוגד קרישה בנוסף למעכבי טסיות אשר ניתנים לאחר השתלת סטנטים. הקלקסן הוא טיפול מגשר עד אשר הדם דליל מספיק מהקומדין. אמנם הסיכון לדמם גדל ככל שעצימות הטיפול נוגד הקריש גדלה, אך חשוב מאד למנוע ארועי מוח וארועים אמבוליים לפריפריה. טיפול אנטיקואגולנטי מאפשר לקריש בחוד הלב להיספג בהדרגה, להתארגן ולא לגדול, ובכך מקטין את הסיכון לתסחיף. הטיפול ניתן לרוב למשך 6 חדשים והוא מוגבל בזמן אם אין התוויה נוספת לטפול אנטיקואגולנטי. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים