(eliquis 5mgx2 (apixaban

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

03/04/2019 | 14:34 | מאת: תרופה לדילול דם

בשל פרפור פרוזדורים פעם ראשונה לחולה בת69 עם גורמי סיכון של י. ל. דם סכרת שומנים בדם ותרשת עורקים נרשמה התרופה אפקסבן. לחולה נמצא באקו לב ספטום מעובה הסתיידות קשה של הטבעת המיטרלית המערבת את המסתם וגורמת להצרות מיטרלית בינונית. קיים דלף מיטרלי קל. מסתם אורטלי מסוייד מדגים הצרות בינונית ודלף קל. אי ספיקה טריקוספידלית מינימלית .יל ד ריאתי קל. האם מותר לקבל טיפול באפקסבן לחולים עם רקע כזה?תודה על תשובתך המלומדת.

שלום רב, בשל הסיכון הגבוה לארוע מוחי בנתונים המוצגים, יש התוויה לטפול נוגד קרישה. אליקויס כמו שאר התרופות החדשות DOACS מותווה לטיפול בפרפור פרוזדורים שאינו מסיבה מסתמית. למרות שיש מחלה מסתמית, אין מדובר במחלה ראומטית (היצרות מיטרלית ראומטית) ולכן ניתן לטפל באליקויס ולא בקומדין במקרה זה. הסיבה ש DOACS אינם מותווים לפרפור פרפוזדורים משני להיצרות מיטרלית ראומטית היא שחולים אלה לא נכללו במחקרים. תודה על פנייתך לפורום

07/04/2019 | 11:04 | מאת: אליקוויס

,תודה רבה ד"ר קרנר ארתור על תשובתך המהירה והמלומדת.כל הכבוד!

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים