בעיה אחרי ניתוח החלפת מסתם

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

17/03/2019 | 08:40 | מאת: סמדר

שלום בן 62, לפני כחמש שנים עבר השתלת קוצב לב, ולפני 3 חודשים ניתוח לב פתוח להחלפת מסתם אורטלי עקב טרשת . אתמול בלילה התעורר בבהלה עם תחושת חנק, קם והלך למדוד לחץ דם שהיה 180/90. בסופו של דבר נרגע וחזר לישון. בבוקר לחץ הדם עדיין 140/82. האם הבעיה היא בלחץ דם? במסתם? האם זו תופעה של ירידה בדופק והקוצב שנכנס לפעולה גרם להטבה?

סמדר שלום, עלייה פתאומית בלחץ הדם עלולה לגרום לתחושת מחנק. אין הדבר מעיד בהכרח על בעיה במסתם וקיצוב אינו תורם לאיזון לחץ דם גבוה. לחץ הדם נובע משילוב של גורמים רבים ובהם ההענות של כלי הדם (גמישות) על הרופא שמכיר את מכלול המחלות למצוא את הטפול התרופתי לאיזון מיטבי של לחץ הדם וייצובו. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים