סינוס טכיקרדיה דוקטור

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

21/02/2019 | 16:20 | מאת: דליק

שלום דוקטור סינוס טכיקרדיה ידוע בעולם הרפואה כקצב לב תקין. שאלתי אליך היא לגביי ההגדרה של המונח. איך קצב סינוס טכיקרדיה מוגדר כתקין ? הרי נניח שבן אדם במנוחה ופתאום חווה סינוס טכיקרדיה הרי זה קצב שעולה מ100 פעימות ומגיע גם ל150 לצורך העניין אז מה תקין כאן ? כי ידוע שקצב לב תקין במנוחה הוא 60-100 אז למה סינוס טכיקרדיה מוגדר כתקין ? יצא לי לחוות קצב לב שנע בין 100 ל130 לאחרונה כמה פעמים עברתי אקג מספר פעמים שמה נאמר לי שהקצב הוא סינוס טכיקרדיה דיינו תקין לא הבנתי איך קצב מהיר נחשב לתקין ? תודה מראש על התשובה

דליק שלום, אם מקור הקצב הוא סינוס, אין מדובר בהפרעת קצב אלא בתגובה פיזיולוגית לצרכי הגוף. במאמץ או בעת התרגשות הדופק עולה באופן פיזיולוגי, כך גם בתגובה לאנמיה, לדחק ואם קיימת פעילות יתר של בלוטת התריס. גם באנשים עם כושר גופני ירוד, השמנת יתר או הפרעה בחמצון בשל בעיה ריאתית או אחרת, יכול להיות דופק מהיר במנוחה. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים