דופק מהיר אחרי ניתוח לב

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

23/12/2018 | 20:27 | מאת: דודו

שלום רב, אבי בן 63 עבר ניתוח לב פתוח-תיקון מסתם ומעקפים לפני כמעט שבועיים הדופק שלו במנוחה עומד על 110-120. רציתי לשאול אם זה דבר לגיטימי אחרי ניתוח והאם זה מסוכן. ומה עליו לעשות? תודה רבה.

דודו שלום, דופק מהיר אחרי הניתוח יכול לנבוע מסיבות מגוונות, אנמיה אחרי הניתוח, כאבים, שפעול של המערכת הסימפטתית, הפרעת קצב, אי ספיקת לב, זיהום, נוזל פלוירלי ועוד. אם לא מדובר בהפרעת קצב, יש לאזן את הסיבות המשניות ולשקול מתן טיפול בחוסמי בטא (אם אין התוית נגד) להאטת הדופק, הכל כמובן בעצת הרופא. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים