רמות טריגליצרידים גבוהים HDL נמוך

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

25/10/2006 | 10:24 | מאת: Riki

אני בת 34 בעקבות לקיחת גלולות למניעת הריון לאחר לידה, הופיעו בבדיקות דם שגרתיות הפרעות בתפקודי כבד ואחר כך בהמשך המעקב הכולסטרול זינק וכן הטריגליצרידים. נכנסתי למשטר של דיאטה בסגנון של מקרוביוטים עם תוספות מזון של אומגה -3 שום וג'ינג'ר. הרבה דגים. לאחר שנתיים וחצי הכל חזר לנורמה. אבל, בפעילות גופנית אני מגיעה לטכיקרדיה מאוד מהר והרגשה של סחרחורות לא מצליחה לגמור אימון. (אני מתעמלת קבוע כבר שנים) גילו לי הרניה דיאפרגמטית עם GERD. האם יש סכנה שבנוסף לכל זה יש לי גם בעיה לבבית?

שלום ריקי, התופעות שאת מתארת אינן מאפיינות מחלת לב. את הסיכון מחלת לב יש להעריך לפי גורמי הסיכון והתסמינים. יש לבדוק את תפקודי בלוטת התריס אשר יכולים להסביר דופק מהיר ואי סבילות למאמץ גופני וכן שינוי בפרופיל השומנים. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים