לחץ דם ופעילות גופנית

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

30/11/2018 | 20:09 | מאת: לימור

אני בת 44 נוטלת 25 מג נורמיטן פעמיים ביום עקב יתר לחץ דם כתוצאה מסטרס. במשך כשנה מתאמנת אימוני כח . ירדתי 12 קילו ושיניתי תזונה. לחץ הדם שלי אף פעם לא יציב פעם גבוה פעם תקין נוטלת בנוסף ציפרלקס 10 מג .המדידות מדי פעם 150/100 ומידי פעם 130/85 לפעמים אפילו פחות. האם יש בעיה להתאמן אימוני כח (משקולות וכו) עם לחץ דם כזה? חייבת לציין שבזמן הפעילות הדופק עולה ונעשית מאוד אדומה אך גם בהירה ומרגישה מצוין נפשית ופיזית לאחר האימון . תודה מראש לימור

לימור שלום, הבדיקות מעידות שלחץ הדם אינו מאוזן מיטבי ואולי דרושה תרופה נוספת לאיזונו. יש להעריך גם את שאר גורמי הסיכון ולהתאים את הטיפול. באופן עקרוני, בגיל צעיר וללא מחלות משמעותיות, מותר לבצע אימוני כוח באופן מודרג ובהתאם ליכולת. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים