דליפה מכל ארבע במסתמים תשובת אקו לב

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

15/10/2018 | 22:51 | מאת: טלי

שלום אני חודשיים וחצי לאחר התקף לב בבדיקת אקו יש דליפה בכל 4 במסתמים באורטלי דליפה מינימלית בפולמונרי דליפה מינימלית במיטרלי וטריקוספידלי דליפה moderate שלדעתי זו דליפה בינונית כשאני מתכופפת או עולה עליות מופיעה לי נשמת למשך מספר שניות אני צריכה לעמוד להסדיר נשימה ואז יכולה להמשיך יש לי שתי שאלות 1 האם הדליפה במסתמים צריכה להדאיג ? 2 האם הנשמות יכולה לנבוע מהבעיה במסתמים ?ואם לא מהמסתמים ממה יכולה לנבוע הנשמת ?

טלי שלום, לאחר אוטם וצנתור יכולה להיות נשמת מסיבות רבות. כדי לדעת מהי סיבת הנשמת, חשוב לדעת מהוא גודל האוטם, מהו תפקוד החדר השמאלי (סיסטולי ודיאסטולי) ונתונים נוספים מעבר להפרעה המסתמית כגון מחלות רקע (מחלת ריאות, עישון בעבר, מחלות סיסטמיות אחרות), טיפול תרופתי (טיפול בברילינטה יכול לגרום לקוצר נשימה), ממצאי הבדיקה הגופנית ובדיקות מעבדה רלוונטיות כגון BNP. דליפה מזערית אינה משמעותית קלינית, ודליפה בינונית עלולה לגרום לתסמינים במקרים מסויימים. לצערי אין תחליף ליעוץ מסודר אצל רופא. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים