כאב ברגליים קשור ללב?

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

29/08/2018 | 08:56 | מאת: חן

שלום רב פונה בשם אבי בן 78 סובל מלב שנים רבות עבר מס צינטורים , ניתוח מעקפים ולפני כשנה החלפת מסתם עקב אי ספיקת לב לאחר הניתוח החל לחוש כאבים חזקים בכפות הרגליים לאחר הליכה קצרה בעת מנוחה קצרה הכאב חולף וחוזר חלילה אין כאב במנוחה או בעמידה אלא בהליכה בלבד לאן עליי לפנות לבדיקה/טיפול? האם יש קשר בין חולשת הלב לכאב ברגליים?

חן שלום, התלונות המתוארות מכוונות במקום הראשון לתופעה הנקראת צליעה לסרוגין. לרוב נובע כתוצאה מהיצרויות בעורקים המספקים את הדם לרגל. ישנה אבחנה מבדלת. כדי להגיע לאבחנה יש לבצע בדיקה גופנית ולהכיר את שאר הרקע הרפואי. אם מדובר בצליעה לסרוגין, כירורג כלי דם הוא המיעץ המומלץ. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים