בירור עקב דופק מהיר וכאב בחזה

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

14/08/2018 | 23:44 | מאת: ליאור

היי ד״ר, השאלה שלי היא כזאת - בן 19 בריא בד״כ לא נוטל תרופות קבועות, לא מעשן ולא שותה משקאות חריפים. בחודש האחרון 3 פניות למיון עקב תחושת מחנק בגרון, תחושה שהריאות מנותקות מהגוף, דופק מהיר (טכיקרדיה), רעד ותחושת עילפון. א.ק.ג תקין, אולטרסאונד בטן תקין, צילום ריאות תקין ובדיקות דם בבה״ח תקינות מלבד: בבדיקת אולטרסאונד בטן נמצא כי הכבד מעט מוגדל Bilirubin total : 4 - Bilirubin Conjugated : 0.6 - Bilirubin Unconjugated : 3.5 - pO2 (mmHg) 27 (המינימום התקין - 83) Ceruloplasmin : 17.6 - רוב הרופאים שפגשתי קבעו כי מדובר בהתקף חרדה. המשכתי עם אותם מאפיינים הלאה ולמדתי קצת להכיל אותם, אבל לפני כ7 ימים התחילו להיות לי בנוסף לכך לחץ וכאב חד בצד השמאלי בחזה, כאבי ראש, חום קל, כאבי בטן מלווים בגזים בבטן, תחושת חום בבטן העליונה, תחושה, לחץ ומגע של דופק באמצע הבטן וחוסר יכולת לאכול. כל דבר שאני מכניס לפה זוכה לבחילה ותחושת בטן מלאה אף על פי שאני אוכל בקושי. כתמים אדומים תת עוריים התחילו להופיע לי פעם ב והם נעלמים מיד שאני שם לב אליהם. ירדתי גם לפחות 5 קילו בתקופה הזאת. בעקבות כך הלכתי מרצוני לאולטרסאונד דופלר פרטי. הממצאים שם הם שהאיברים בבטן תקינים, כולל הכבד (בגודל תקין). אך קשרי הלימפה מעט מוגדלים וצמוד לאיזור הקרדיה של הקיבה נמצא מבנה היפואקואי בגודל 3.6 ס״מ על 1.1 ס״מ. מלבד בדיקות הדם החריגות, כל שאר הבדיקות (כימיה, המטולוגיה כללי, המטולוגיה ספירת דם, וירולוגיה, אימונולוגיה) ללא חריגות. שאלתי היא האם אפשר לקשר בין התחושת חנק, דופק ורעד לכאבי הבטן שנוצרו בשלב מאוחר יותר, ולמה המאפיינים שלי מתאימים? לפני כן הייתי בסדר גמור ופתאום בפחות מחודש הכל התהפך. יש לי תור בנוסף בהמשך השבוע לאקו לב, יעוץ גסטרו, תפקודי ריאה ובשבוע הבא mri בטן עם חומר ניגוד. יש משהו מסוים שאני צריך לבדוק שעוד לא בדקתי? תודה על מענה.

ליאור שלום, אוסף התלונות הלא ספציפיות והמתפשטות למערכות גוף שונות, אינן מתאימות לבעיה ראשונית של הלב. אם האק'ג במנוחה תקין ואקו לב ישלול מחלת לב מבנית, יש לשלול מחלה סיסטמית, דלקתית, זיהומית, אימונית (חיסונית) או אחרת. אם התלונה העיקרית היא דפיקות לב, בדיקת הולטר קצב הלב עם רישום התסמינים תוך כדי הבדיקה תשלול הפרעת קצב. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים