אספרין ותופעות לוואי

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

20/04/2018 | 19:32 | מאת: אספרין

אחרי c/t הרופאה החליטה לתת לי אספרין אחרי עשרה ימים החל דימום חזק מהאף כולל הקאת דם וחולשה אושפזתי וגרסתם של הרופאים שהדבר נבע מלקחית אספרין עשרה ימים בדיוק .נרולוג בבית חולים המליץ להמשיך באספרין ואני פוחדת ומתלבטת . מה דעתך ?

שלום רב, החלטה על מתן טיפול לדילול הדם נלקחת בהתחשב בסיכון לארועים תרומבוטיים כגון אוטם בשריר הלב או ארוע מוחי כנגד הסכון להתפתחות דימום. אם היה ארוע לב או ארוע מוח לאחרונה, הסיכון להישנות גבוה ויש התוויה חזקה לטפול באספירין. לעומת זאת אם היה דימום מסכן חיים, יש לשקול חלופות בהתאם למקור הדימום. עלייך להתיעץ עם הרופא המטפל. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים