Atrial Fibrilation

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

18/09/2006 | 13:48 | מאת: א.ר

שלום רב דר', סבתא שלי בת ה- 86 החלה לסבול מזה כחצי יום בכאבים חזקים באזור עצם החזה. באק"ג נראה פרפור פרוזדורים (פעם ראשונה בחייה) בקצב של 160 פעימות לדקה. עוד לפני קבלת איקקור בעירוי, הפך הקצב לסדיר. למרות זאת עדיין קיבלה איקקור. כרגע היא חשה בטוב, קצב סדיר ונורמלי. יש לציין שהיא סובלת מיתר לחץ דם ומטופלת בנורמיטן (12.5 מ"ג ליום) + אספירין. כמו כן יש לה LBB BLOCK כ- 10 שנים ללא טיפול. 1. מה הם הגורמים להתקף חד פעמי של פרפור פרוזדורים ? 2. האם לדעתך היא תזדקק לטיפול כרוני בתרופה נוגדת הפרעות קצב גם אם הקצב חזר להיות סינוס ? תודה רבה, א.ר.

שלום לך, פרפור פרוזדורים היא הפרעת הקצב השכיחה ביותר והיא שכיחה מאד בגיל המבוגר. גורמי סיכון כוללים בין השאר יתר לחץ דם, הפרעה בתפקוד הלב, מחלת לב איסכמית ועוד. אם מדובר בהתקף חד פעמי, לרוב לא ניתן טיפול ספציפי נוגד הפרעות קצב אך הטיפול צריך להישקל לאור המצב הרופאי הכללי ומחלות הרקע. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים