רטיבות בפי הטבעת

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

16/12/2016 | 18:58 | מאת: יוסי

שלום אני בן 30 . ב2013 עברתי ניתוח פיסורה ב2015 החל לי רטיבות באיזור במרקם שומני והפרשה שקופה לפעמים עם קצת ריר בהיר בתחתון לפני יציאה ללא שליטה. עשיתי מנומטריה שיצא לחץ במנוחה נורמלי ולחץ מוגבר בכיווץ. תקין עשיתיmri בפענוח הראשון נמצאה פיסטולה. לאחר עוד 2 חוות דעת אין פיסטולה וגם בבדיקות ידניות כולל רקטוסקופיה אין פיסטולה וטונוס שרירים חזק . קולונוסקפיה גם תקין. מה נשאר לי לעשות יש לי בעיה מציקה שלא נותנת לי מנוח והרופאים לא מוצאים ממצא בכדי לעזור לי. אני בחור צעיר מה אתה ממליץ לי לעשות למי לפנות? ניתוח הפיסורה פגע לי באטימה?

17/01/2017 | 20:18 | מאת: פרופ' עודד זמורה

יוסי שלום רב, ראשית התנצלותי על העיכוב במתן התשובה. ככלל, נדיר שפגיעה באיטום פי הטבעת בשל ניתוח תתחיל רק שנתיים לאחריו, ובוודאי בנוכחות בדיקות תקינות כפי שציינת. מעבר לכך, לצערי אין באפשרותנו וגם לא יהיה אחראי מצידנו לבצע אבחנות פרטניות או לתת יעוץ פרטני באינטרנט ללא בדיקה. מומלץ לנסות לייצב את היציאות עם אבקת סיבים כגון קונסיל שיכולה לספוח נוזל מהיציאה ולהקל על דלף, אם ישנו כזה. מעבר לכך, ניתן לפנות שנית לכירורג קולורקטאלי לבדיקה והכוונת הטיפול

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה