פיסורה כרונית קשה

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

02/10/2016 | 10:35 | מאת: יעל

שלום, אני חולת קרוהן. סובלת מפיסורה שנה וחצי. התחלתי במשחה, כעבור 3 חודשים הזרקתי בוטוקוס וכעבור 4 חודשים נוספים וכואבים הפיסורה החלימה. נאלצתי גם לעבור הסרת פוליפ שם... לאחר רמיסיה של חצי שנה הפיסורה שוב חזרה ואני אובדת עצות!!! מה עושים במצב הזה? האם כדאי כבר ללכת לניתוח (הרופאים מאוד חוששים בגלל רקע של מחלת הקרוהן) אבל אני לא מסוגלת לחוות את זה שוב ושוב ושוב.

03/10/2016 | 21:56 | מאת: פרופ' עודד זמורה

יעל שלום, ככלל, השיקולים בטיפול בפיסורה בחולי קרוהן מורכבים יותר, ובאמת יש נטיה למצות טיפול שמרני ככל שניתן, ולפנות לטיפול ניתוחי רק באין ברירה. יחד עם זאת, כשיש צורך, מנתחים גם חולי קרוהן. חשוב ביותר לוודא שמחלת הקרוהן עצמה בשחיטה טובה וברמיסיה. חשוב שההחלטות הטיפוליות יתקבלו במשותף על ידי הכירורג המטפל, הגסטרואנטרולוג המטפל ועל ידך. מעבר לכך, לצערי אין באפשרותנו וגם לא יהיה אחראי מצידנו לבצע אבחנות פרטניות או לתת יעוץ פרטני באינטרנט ללא בדיקה. שנה טובה

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה