שימוש בנורלמקס לאורך זמן

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

03/07/2016 | 14:48 | מאת: אייל

שלום רב פרוקטולוג הורה לי להשתמש בנורמלקס לשחרור עצירות, בגלל בעיות חוזרות של פיסורה. העניין הוא שאני חושש מזה, כי שמעתי ששימוש באבקות משלשלות אינו פתרון בריא לאורך זמן. עם זאת, אני לוקח פרוביוטיקה ודואג לשתות הרבה ולאכול פירות חיים ויבשים. הם זה נכון? האם כדאי להשתמש במקום בתרופת אל-עצירות של הדס שמאד משקיטה לי את ההתרחשות הגועשת בבטן במהלך היום? תודה

09/07/2016 | 22:24 | מאת: פרופ' עודד זמורה

אייל שלום, נורמלקס הוא מרכך יציאות סינטטי (ולא משלשל) שניתן להשתמש בו לטווח ארוך ללא חשש וללא התמכרות. יחד עם זאת, אם אתה לא מסתדר איתו, ניתן להשתמש גם במגוון מוצרים טבעיים כגון תוספי סיבים מסחריים (בנפייבר, קונסיל וכד) שניתן לרכוש בכל בית מרקחת ללא מרשם, או בדרכים שציינת, כל עוד יש ריכוך טוב ומתמיד של היציאות.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה