טחור חיצוני

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

26/12/2015 | 02:49 | מאת: חסוי

שלום, לאחר ביקור אצל כירורג נאמר לי שאני סובל מטחור חיצוני ומפיסורה. בשביל הטחור נתנו לי מגנזיום או מורפיום [לא סגור על השם], שזה נוזל טפל כזה ללא ריח. בכל אופן, אני שם את זה כבר כמה ימים, ואני מניח שזה עוזר נגד הכאבים כי הם ירדו בצורה משמעותית. אך הטחור החיצוני מסרב להיעלם ומציק, ונשאר באותו גודל. רציתי לשאול תוך כמה זמן הטחור נעלם כליל, או שהוא יישאר שם לנצח בגדלים שונים? אם אני רוצה שהוא ייעלם הפיתרון היחיד הוא ניתוח? האם ניתוח כזה ממומן ע"י קופת החולים? ולגבי דימום [כנראה מהפיסורה] - תוך כמה זמן צריך לראות שיפור? כי גם הדימום לא מפסיק וממשיך לצאת בכמויות... תודה רבה.

09/01/2016 | 22:03 | מאת: פרופ' עודד זמורה

שלום רב, ראשית התנצלותי על העיכוב במתן התשובה. כעיקרון טחור חיצוני טרומבוטי (טחור חיצוני עם קריש דם ) משתפר לרוב במידה ניכרת בטווח ממוצע של כשבועיים. לאחר ספיגת קריש הדם, יכול לעיתים להשאר קפל עור, שלרוב לא מפריע בחיי היומיום. אם רוצים להפטר מקפל עור שארי, צריך לרוב להסירו כירורגית, וככלל, ניתן לבצע ניתוחים אלו גם דרך קופות החולים. לגבי הדימום- דמם מפי הטבעת יכול להופיע ממגוון של סיבות, כולל טחורים וכולל פיסורה. ממליץ להמתין לראות אם ישאר דמם לאחר ספיגת הטחור. מומלץ להקפיד על ריכוך יציאות בכלכלה עשירה בסיבים (ניתן להשתמש בתוסף סיבים טבעוני שניתן לרכוש בכל בית מרקחת ללא מרשם) ושתיה מרובה, או במוצרים מרככי יציאות אחרים כגון פגלקס ונורמלקס.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה