פיסורה וקריש דם

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

17/12/2015 | 13:57 | מאת: ענת

הייתי אתמול אצל פרוקטולוג שאיבחן פיסורה וקריש דם. הרופא הנחה אותי להשתמש במשחת רקטוג'סיק, עזרקאין ולשתות פגלקס. הכאבים אדירים ואני לוקחת גם משככי כאבים. האם רקטוג'סיק אכן אמורה לפתור את בעיית הכאבים העצומים ולרפא את קריש הדם?

19/12/2015 | 21:32 | מאת: פרופ' עודד זמורה

ענת שלום, רקטוג'זיק מיועד לרפא פיסורה, ואילו קריש דם בטחור חיצוני לרוב נספג עצמונית בהדרגה, בטווח ממוצע של כשבועיים. חשוב להקפיד על ריכוך יציאות בכלכלה עשירה בסיבים (ניתן להשתמש בתוסף סיבים טבעוני שניתן לרכוש בכל בית מרקחת ללא מרשם) ושתיה מרובה, או במוצרים מרככי יציאות אחרים כגון פגלקס ונורמלקס.אם אין הטבה ניכרת בטווח הזמן האמור, מומלץ לפנות לכירורג קולורקטאלי / פרוקטולוג לבדיקה והכוונת הטיפול.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה