חוסר אונים בקשר לניתוח במעי?????????

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

13/05/2006 | 19:13 | מאת: פרידה

שלום רב, אצל אמא שלי גילו לפני 8 שנים פוליפ שגדל במשך השנים , ויש המלצה לניתוח מצד אחד ומצד שני ממליצים לחכות עם זה, השאלה היא מה עושים? הגידול נמצא בדופן המעי, בגודל של כמעט 3 ס"מ

13/05/2006 | 21:48 | מאת: ד"ר עודד זמורה

פרידה שלום לצערי קשה לי להבין מהודעתך ממה אימך סובלת. פוליפים רגילים במעי אנו מוציאים בקולונוסקופיה, ואם לא, יש אינדיקציה לניתוח. נראה לי לא סביר שבמשך 8 שנים עקבו אחר הפוליפ רגיל ולא הוציאו אותו, ולכן אני מניח שאין מדובר בפוליפ רגיל. יתכן שמדובר בגידול כלשהו בדופן המעי (שהם גידולים פחות שכיחים) כגון ליפומה, ליומיומה (שהיום נקראת GIST), או קרצינואיד (שזה לא אותו דבר כמו קרצינומה). אם יש הממליצים על ניתוח ויש הממליצים להמתין, סביר שמדובר במקרה גבולי, ולצערי אין לי בהודעתך מספיק נתונים (כגון סוג הגידול ומיקומו, גילה של אימך ומצבה הבריאותי) בכדי להביע את דעתי.

14/05/2006 | 11:34 | מאת: פרידה

תודה רבה על התיחסותך!!!! אני אבדוק את כל הנתונים ואשלח לך אותם כדי לשמוע את דעתך!!!!

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה