כאבים במעייים צרגיש כמו שזה שרירי המעי

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

24/05/2019 | 01:25 | מאת: שמעון

שלום יש לי שאלה עם בעיות בשרירי המעים יכולות לגרום לשינוים ביציאות וכאבים בבטן התחתונה מרגיש המון זמן כאבי בטן תחתונה ודחף.לתרוקן עם הרבה גזים כול הבירור תקין וכאבים באגן בבטן התחתונה ממשכים האם יש מצב שזה בעיה בשרירים של המעי הגס רופא משפחה שלח שלח אותי ליעות גנטי מאז מתמיד סבלתי מבעיות שרירים האם מחלות שריר שלד רקמץ חיבור יכולים לשפיע על המעיים ולגרום לבעיות שם או מחלה גנטית או הפרעה גנטית מרגיש שזה שריר גם לקחתי נורפן ולא עזר זה בערך חצי שנה ככה אשמח ליעוץ תודה

שלום רב, חשוב קודם למצות את הבירור הרגיל לבעיות יותר שכיחות - כמו קולונוסקופיה, ct בטן וכו. באופן עקרוני מחלות גנטיות של רקמות חיבור או שריר יכולות לגרום לכאבי בטן או בעיות במערכת העיכול. אבל אלה מחלות יחסית נדירות לכן זה בד״כ לא בראש רשימת האבחנות המבדלות ולכן חשוב למצות את הבירור הרגיל.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה