לחץ וכאבים חזקים בפי הטבעת לאחר לידה

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

04/05/2019 | 12:26 | מאת: איתי

שלום ! אשתי ילדה לפני שישה ימים ומאז יש לה לחץ אדיר בפי הטבעת ... זה ממש כואב לה ואנחנו כבר לא יודעים מה לעשות או למי לפנות . היא לקחה מרככי יציאה וכל מיני כאלה ויש לה הרבה יציאות . הרופאים במיון יולדות אמרו לה שהיא צריכה להיכנס לשירותים וזה יעבור לה . אבל מאז היא כבר נכנסה 20 פעמים לשירותים והלחץ והכאבים העזים לא עוברים לה . בבקשה עזרו לי . מה אפשר לעשות או למי אפשר לפנות .. תודה מראש !

שלום איתי, נשמע שאשתך מאוד סובלת. קשה לומר ללא בדיקה מה הסיבה, אולם הסיבות השכיחות בהקשר זה הן טחורים או פיסורה. חשוב לפנות בהקדם לבדיקת פרוקטולוג מומחה. עד אז להקפיד על מזון עשיר סיבים תזונתיים כגון ירקות ופירות, שתיית נוזלים רבים על מנת שהיציאות תהיינה קלות ורכות, להימנע מישיבה ממושכת בשירותים. אפשר להיעזר בישיבה באמבטיה מלאה במים חמימים וסבון למשך כ 15 דקות. זה יכול להקל.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה