לנער pilonidal fistula

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

13/03/2019 | 10:23 | מאת: אמא דואגת

שלום בני אובחן. התייעצתי עם שני כירורגים שניהם המליצו על ניתוח. ממה שאני מבינה ההחלמה קשה מניתוח ויש סכנות לזיהומים קשים. אני חוששת מניתוח. מדובר בנער. מה עוד שזה עלול לחזור. דיברתי עם מספר אנשים ומהם הבנתי שיש משחות שעזרו להם והם לא נאלצו לבצע ניתוח. המשחות אפילו בסל. לנו המליצו ישר על ניתוח. לא נתנו הזדמנות לטפל. מציינת שהייתי אצל שני כירורגים ורופא עור. האנשים שדיברתע איתן שכחו את שם המשחות. האם ידוע לכם באיזה משחות מדובר. אודה לעזרה. אמא

שלום, סינוס פילונידלי אינו מצב מסכן חיים אלא דלקת של העור מעל עצם הזנב, שמשמעותו הינה בעיקר פגיעה באיכות החיים. לכן ההחלטה אם לנתח או לא תלויה בעד כמה הסימפטומים חמורים - כלומר האם היו אבצסים, האם יש הפרשות מרובות, כאבים כרוניים וכיוצא בזה. אם אכן הסימפטומים הם משמעותיים או שהיו זיהומים חוזרים באיזור אזי אכן ההמלצה היא לנתח. את צודקת בכך שההצלחה בניתוחים הללו אינה אידיאלית. כלומר עלולה להיות חזרה ועלולים להיות זיהומים בפצע הניתוח וההחלמה יכולה להיות מורכבת. לכן היום הנטייה היא לעשות ניתוחים יותר מינימיליים ללא כריתות נרחבות. לגבי משחות - אני לא מכיר משחות ספיציפיות לסינוס פילונידלי. אפשר לנסות משחות רגילות לזיהומים בעור כמו משחת סינטומיצין וכיוצא בזה, אבל זה תלוי במצב.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה