כאבים לאחר ניתוח פיסורה

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

21/02/2019 | 18:17 | מאת: נועה

היי אני סובלת מפיסןרה כחצי שנה ועברתי ניתוח לפני שבוע וחצי בפי הטבעת. בניתוח חתכו לי מעט את השריר. הרגשתי הקלה בימים הראשונה בזמן מתן צואה וכרגע כבר שלושה ימים אני מרגישה את כאבי הפיסורה שוב. זה הגיוני שהפצע נפתח לי אחרי שהרגשתי כבר הקלה? אם כן מה עושים במצב כזה?

שלום נועה, יכול להיות שבימים הראשונים הרגשת הקלה בעקבות ההרדמה, והפיסורה עדיין בתהליכי החלמה. אפשרות נוספת שחשוב לשול היא שלא התפתח אבצס/זיהום מקומי באיזור הניתוח. לכן חשוב לפנות להיבדק במידה והכאבים לא עוברים, או שיש לך חום, או שהם מרגישים שונה מכאבי הפיסורה.

21/02/2019 | 19:37 | מאת: נועה

לא הכאבים שאני מרגישה הם אותם כאבים של הפיסורה אמנם פחותים אבל מפעם לפעם זה טיפה יותר כואב. ההרדמה פועלת מספר ימים? והאם המצב הזה שהפיסורה לא עוברת תביא אותי לניתוח נוסף?

ההרדמ משפיעה ליום יומיים. זה מוקדם מאוד לומר שהפיסורה לא עוברת שבוע אחד אחרי ניתוח. צריך לתת לזה עוד זמן. לא שכיח שצריך ניתוח נוסף לפיסורה.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה