כאבים בעצם הזנב לאחר כריתת פוליפ רקטלי ופיסורה

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

16/08/2017 | 14:54 | מאת: fgsd

שלום, לפני כ-6 ימים עברתי ניתוח להסרת פוליפ רקטלי בגודל 15 מ״מ וניתוח לכריתת פיסורה. בנוסף לייסורים שאני עובר כעת כאשר אני נכנס לשירותים, אני התחלתי לחוות גם כאבים חזקים בעצם הזנב ואי נוחות גדולה כאשר אני שוכב או יושב בעיקר. 1. מה יכולים להיות הסיבות לכאבים הללו ? 2. בנוסף, רשום שהושאר סרגיס'ל בפצע לצורך המוסטזה שאני מבין שהושאר איזה שהוא חומר שיעזור לקרישה? אני רואה משהו כחומר לבן כאשר אני מסתכל בפי הטבעת, האם זהו החומר המדובר או ייתכן שהתחילה דלקת באזור? יש לי ביקורת בעוד כ-5 ימים האם כדאי לפנות למיון מוקדם יותר?

26/08/2017 | 21:37 | מאת: פרופ' עודד זמורה

שלום רב, ככלל, ברוב המקרים לאחר ניתוח לטיפול בפיסורה, הכאבים משתפרים לאחר ימים ספורים. מעבר לכך לצערי אין באפשרותנו וגם לא יהיה אחראי מצידנו לבצע אבחנות פרטניות או לתת יעוץ פרטני באינטרנט מבלי להכיר את כל פרטי המקרה וללא בדיקה. סרג'יסל הוא חומר שנספג לחלוטין, וצבעו יכול להיות לבן אם לא נספג בו דם, וכהה אם כן נספג דם. אם יש ספק, מומלץ לפנות לכירורג המנתח או למרפאת המחלקה המנתחת לבדיקה.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה