פגיעה בפרוסטטה כתוצאה מאנאלי? בבקשה עזור

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

31/01/2017 | 02:18 | מאת: שחר

שלום ד"ר. אני כבר שנה סובל מכאבים באיבר המין ובאיזור פי הטבעת. הסימפטומים דומים לפרוסטטיטיס אבל אני לא חושב שזה המצב כי האורולוג אמר שפרוסטטיטיס לא קשור לצואה כ"כ. לפני שהכל התחיל עשיתי סקס אנאלי ולא קישרתי בין זה כ"כ עד עכשיו כי התמקדתי תמיד בכאב באיבר המין ולא במעי וברקטום. הכאבים בפין ובאשכים קורים לאחר מתן צואה ויש לי עצירות כל יום כל היום. אני מרגיש שהצואה דוחפת ומקרינה לערמונית ולאיבר מין, במיוחד כשאני מתאמץ בשירותים. כמו כן הכאבים קורים לאחר סקס, אחרי סקס יש לי כאב של צריבה שלא מפסיק במשך כמה ימים. אני מרגיש שיש שם באיזור פי הטבעת והערמונית פצע, חתך או משהו כזה... בנוסף יש לי כאבים בשכיבה ובישיבה (בשכיבה בעיקר כואב ממש בעצם הזנב), איבר המין מתנפח ונוטה שמאלה, צריבה בשתן, צריבה בשופכה, יובש בפין, שבוע שבועיים אחרי שהכל התחיל היתה לי דלקת ריאות קשה, כאבים כשאני לוקח חומרים משלשלים כמו נורמלקס (במיוחד אחרי אורגזמה), צרבות לאחר אורגזמה, ירדתי 13 קילו. אודה לך אם תוכל להסביר לי אם פגיעה מסקס אנאלי יכולה להסביר את כל זה. תודה

28/02/2017 | 21:01 | מאת: פרופ' עודד זמורה

שחר שלום, כעיקרון נדיר שמין אנאלי לא אלים גורם לפגיעה כלשהי בפי הטבעת. כעיקרון, לעיתים תלונות כפי שאתה מתאר יכולות לעיתים להגרם עקב הפרעה בהרפית רצפת האגן, שלא חייבת להיות קשורה למין אנאלי. מעבר לכך, לצערי אין באפשרותנו וגם לא יהיה אחראי מצידנו לבצע אבחנות פרטניות או לתת יעוץ פרטני באינטרנט ללא בדיקה. בנוסף ליעוץ אורולוג, מומלץ לפנות לכירורג קולורקטאלי לבדיקה והכוונת הטיפול.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה