דימום מעל שבועיים וחצי

דיון מתוך פורום  דימומים גינקולוגיים בלתי סדירים ורפואת נשים

04/11/2020 | 20:19 | מאת: דנה

שלום דר כהן, בת 44.8, אחרי 3 לידות. אחרונה לפני 8 שנים, ללא אמצעי מניעה מגיל 29. מחזור סדיר בין 27-30 יום. בבדיקות מעקב קיים שרירן ברחם ודרמואיד בשחלה כבר כמה שנים. בחודש אוקטבר קיבלתי וסת ב 7.10. שבוע וחצי לאחר מכן התחילה לי כאבים במתן שתן, עשיתי תרבית שהתגלתה כחיובית אי קולי, נתן לי ציפורודקס ל 5 ימים ( אני לא סובלת מדלקות). בנוסף לכאבים התחיל לי דימום נרתיקי בהתחלה טפטופים ולאחר מכן דמום , כבר שבועיים וחצי. מה19.10 ללא הפסקה עד עכשיו.. הייתי ביום ראשון אצל רופא נשים , הוא עשה לי אולטרסאונד בטן ואמר שרירית הרחם דקה מאד והמליץ על כדור בשם progyluton למשך 21 יום. אני אמרתי לו שאנני מעונינת בליקחת הורמונים. בבדיקות דם: ספירה תקינה, תרבית שתן, ברזל ובי 12 תקינים. אני התחלתי לקחת ברזל בשבוע האחרון. תוצאות נוספות: CA15-3 U/Ml 16.3 CA-125 18.10 U/Ml CA19-9 10 U/ML EstradiolE2 686.39 PMOL/L Fsh 5.02MIU/ML Tsh1.76 CEA 1.48 NG/ML האם על סמך התוצאות יש לך מושג מדוע יש לי דימום מתמשך? האם יש דרך להפסיק את הדימום ללא הורמונים, אני מאד לחוצה וחוששת שאולי יש לי משהו חמור יותר...סרטן צוואר הרחם .. מה אתה מציע לי לעשות? תודה על העזרה, דנה

הי דנה, ראשית ההורמונים והסמנים תקינים. אם יש פאפ תקין מ-3 השנים האחרונות הסבירות לסרטן קטנה. יש לבצע בדיקת הריון, אם שלילית יש להתקדם ולבחון את השפעת הציסטה או המיומה כגורם לדימום. ממליץ לגשת להתייעצות מסודרת אצל מומחה בנושא. בהצלחה!

מנהל פורום דימומים גינקולוגיים בלתי סדירים ורפואת נשים