היסטרסקופיה להוצאת שארית ושאלה בנושא נישה

דיון מתוך פורום  דימומים גינקולוגיים בלתי סדירים ורפואת נשים

03/02/2019 | 20:49 | מאת: הדר

שלום דר כהן, לפני כ4 שנים הריון ספונטני תקין לידה קיסרית( ירידת דופק) אני מטופלת IVF כבר שנה. סכה שאיבה אחת 12 ביציות מופרות(פוליצסטית). ושתי החזרות , בראשונה הריון כימי ובשניה עובר ללא שק חלמון שבוע 7. בשתי ההחזרות ממש לפני ההחזרה שאבו לי נוזל שממש נראה בUS יוצא מהנישה של הקיסרי. בתחילת הדרך עשיתי צילום רחם אצלך(תקין) ובהמשך גם היסטרסקופיה אבחנתית בה נצפתה נישה אך גם נאמר שתקין(תל השומר) ואין צורך לנתח. בסיבוב האחרון קיבלתי ציטוטק שהוציא את שק ההריון אך ישנה שארית בגודל 4/7 ממ רירית לא סדירה עם פס נוזל. כרגע לפי בדיקות דם במעקב אני בווסת חלשה ביותר שאלותי הן : 1. האם כדאי לבצע היסטרסקופיה אבחנתית/ניתוחית לשם הוצאת השארית 2. האם ניתן לעשות את הפעולה ללא הרדמה 3. האם בעקבות פס הנוזל יש מקום לשקול תיקון נישה בכל זאת? 4.האם זה בסדר שאעשה את אחת הפעולות בימים אלו של וסת חלשה מאד בשל נסיעה לחול? 5. האם לאחר תיקון נישה ניתוחית צריך להמתין או ניתן להרות בביוץ שאחרי? תודה וסליחה על האורך

הנושא מרכב מכדי התייעצות באינטרנט יש לקבוע תור מסודר לרופא מומחה בתחום או למרפאת הנשים עקרונית אם אין דימום פעיל כאבים או חום ניתן להמתין לוסת הקרובה בתקווה שהשארית תפלט עצמונית בהצלחה!

מנהל פורום דימומים גינקולוגיים בלתי סדירים ורפואת נשים