קשירת/ כריתת חצוצרות תופעות לוואי

דיון מתוך פורום  דימומים גינקולוגיים בלתי סדירים ורפואת נשים

14/01/2018 | 21:20 | מאת: קארין

אבקש לקבל מידע לשאלתי זו. אני בת 40 עם 4 ילדים מתוקים שיהיו בריאים אבל זהו. לא מעוניינת בעוד. לאחר הלידה האחרונה שהיתה לפני שנה וחודשיים ניסיתי התקן, סרזט, מיקרולוט וכולם ללא יוצא מן הכלל גרמו לדימומים בלתי פוסקים וללא הפוגה. אמצעים הורמונאלים אינם מתאימים כיוון שאני מעשנת 4 סגריות ביום. החלטתי לעבור ניתוח קשירת חצוצרות. בפגישה עם המנתח נאמר לי כי כיום מקובל לכרות את החצוצרות ולא לקשור. נו מילא, ממש לא משנה לי אם הן יכרתו או יקשרו (יש הבדל מבחינת ההשפעות?) רופאת הנשים שלי טענה בפני כי הרבה מטופלות שלה חווות דימומים לא סדירים מאז קשירת החצוצרות. התעלמתי באלגנטיות מטענתה ופניתי לרופא מנתח בכיר שקבע לי ניתוח לעוד שבועיים. התחלתי כבר לנשום לרווחה לקראת הניתוח כיוון שמאז הלידה האחרונה כמעט ואינני מקיימת יחסי מין בין אם זה בגלל ששמונה חודשים דיממתי בלי הפסק בגלל הניסיונות עם אמצעי המניעה ולאחריהם כשהגוף חזר לפעילות תקינה, אני כ"כ מפחדת להיכנס להריון שהפסקתי לקיים יחסים. ביומיים האחרונים נכנסתי לפורומים השונים וחשכו עיני! הרבה עדויות של נשים אשר עברו קשירת חצוצרות וסובלות מתופעות כאלו ואחרות בקצרה: דימומים לא סדירים בין מחזור אחד למשנהו. הפסקת המחזור. ווסת שמופיעה פעמיים בחודש. ווסת כבדה מהרגיל. הקדמת גיל הבלות (רופא בכיר באחד הפורומים הודה שאכן זו אחת מתופעות הלוואי אם כי נדירות). ומקרה אחד מזעזע ממש של אישה שעברה את הניתוח ומאז לא פסקו לה הדימומים עד לכדי מנות דם ולבסוף הוצאה ה הרחם מחוסר ברירה. ד"ר יקר. בעוד שבועיים אני אמורה לעבור את הניתוח. אנא ממך, אני מבקשת לדעת האם כל התופעות שתוארו לעיל נכונות. אני מעדיפה לא לקיים יחסי מין כל החיים שלי ושלא יידבקו אלי צרות שכאלו. מה האמת מאחורי התהליך הזה שנראה כה תמים לכאורה? ושאלה אחרונה שאשמח לקבל עליה מענה. שוחחתי איתך בטלפון לפני חצי שנה בנוגע לסליל "אשור". אמרת בזמנו שהסלילים כבר לא מיובאים לארץ. האם כיום זה עדיין כך? האם הם בסל הבריאות?

שלום לך, קשירת חצוצרות כיום כאשר מבוצעת יש העדפה לבצע כריתת החצוצרות ע"מ להקטין הסיכון בעתיד לגידול מאיבר זה התופעות בעקבות הפעולה-דימומים וסתיים מוגברים לעיתים כתלות במצב הרחם ובקיום ניתוחים קיסריים קודמים סלילי האשור אינם זמינים בארץ כבר מספר שנים בהצלחה

מנהל פורום דימומים גינקולוגיים בלתי סדירים ורפואת נשים