מחלת פרקים - צמח המורינגה - מומלץ בחום!!!!

דיון מתוך פורום  תמיכה לסובלים מכאב כרוני

04/01/2009 | 14:11 | מאת: נורית

שלום, שמי נורית, בת 58 סובלת מזה כ 25 שנה ממחלת פרקים שגרונית. טופלתי (עד לפני חודשיים) בתרופות כימיות שונות כגון Methotrexat, פלאק ווניל סולפאט (Hydroxychlorquine Sulfate) וקורטיזון (פרמיקסון) וכמובן בכדורי הרגעה – משככי כאבים בכמות אינטנסיבית, נכון שזה מה שהחזיק אותי כל התקופה אך אלו הם חומרים שפוגעים באיברים שונים, אינם עוזרים ב 100 אחוז ובעיקר אינם מטפלים אלא רק משככים את הכאב ואף מזיקים לדברים אחרים. כמו שציינתי, הפסקתי ליטול את כל התרופות והחלטתי לנסות את הקפסולות של צמח המורינגה. אני יכולה להגיד שלא הוטעתי כלל וכיום אני לא נוטלת את התרופות! כמו כן, לא סובלת עוד מכאבים ובעיקר, ביצעתי בדיקת דם שנתנו תוצאות המראות על שיפור משמעותי בדלקת. אני ממליצה בחום רב לכל מי שסובל מדלקות שונות וכמו כן, מסכרת ומבעיות מעיים.

04/01/2009 | 20:22 | מאת: דניאלה

שלום רב, רק התיחסות לגבי צמח המורינגה- יש בהחלט מידע לא מועט לגבי צמח זה ומרכיביו השונים נבדקו לאורך השנים, כאשר לגבי חלק מהאמירות ניתן ליחס יותר מיתולוגיה ולגבי אחרות יותר אמת. מה שברור, ראשית- בריאותית הצמח מכיל מרכיבי מזון טובים תזונתית, הוא בעל רמות גבוהות של ויטמין C ,A ,רמות אשלגן וסידן וכן מכיל יסודות קורט שונים כולל סלניום, ארגינין וכו'. לגבי היעילות להקלת כאב, גם כאן הנושא נבדק באופן מדעי, ובעצם המנגנון הוא "תרופתי" למדי. כלומר, הצמח מכיל חומרים הפעולים על עיכוב של האנזים הקרוי Cox2 שהוא אחראי על תהליכי דלקת בעיקר, וזהו האנזים המעוכב בעיקר ע"י כל התרופות מסוג -NSAID's -להקלת כאב והפחתת דלקת, דהיינו, וולטרן, נקסין, אדויל, ארקוקסיה, קספו וכו'. כך שזה לא מפתיע שהצמח מועיל ביחוד בכאבים של "דלקת פרקים". עם זאת, הוא בהחלט יותר בטוח ולא נראה שגורם לתופעות הלוואי הרבות שמתוארות ע"י תכשירים אלו, החל מבעיות בקיבה, בעיות בכליות ובכלי הדם. כך שסך הכל בנוכחות כאבים גרמיים ו/או בנוכחות כאב המשולב עם בעיה דלקתית, שווה לנסות אולי את המורינגה במקום וולטרן ודומיו ויתכן שהיעילות תהיה דומה עם רעילות פחותה, כל טוב

05/01/2009 | 13:52 | מאת:

שלום לך נורית, תודה רבה ששיתפת אותנו בטיפול שעוזר ומקל עלייך. אני ממש שמחה לשמוע שהשימוש בצמח זה משפר את מצבך ומצביע אף על שיפור לפי בדיקות הדם וכו'. כולי תקווה שהצמח ימשיך לסייע לך ולאפשר לך לתפקד כמה שיותר. בהצלחה בהמשך

05/01/2009 | 18:05 | מאת: יאיר

שלום מנדי כדאי להתעמק באתר www.moringa-arava.com בברכה