אוקסיקונטין

דיון מתוך פורום  תמיכה לסובלים מכאב כרוני

03/06/2007 | 14:23 | מאת: עוז

היי כולם, בא לי לשפוך את הכאב. נמאס לי כבר מ-4 שנות משככי כאב מסוג אוקסיקונטין הידוע לשימצה. נכון שהכדור די מצליח להתגבר על חלק ניכר מהכאב אבל תופעות הלוואי פשוט הורגות אותי. קשה לי לנהל את החיים בצורה סדירה כי הכדור ממש ממסטל, מדובר במורפיום טהור. עברתי תאונת דרכים קשה ורסקתי המון עצמות, בבית חולים קבלתי זריקות מורפיום+כדורי מורפיום. תוך כמה חודשים הגוף שלי הסתגל למינון ולא הייתה לרופאים ברירה אלא להעלות לי את המינון. היום אני במצב די מחורבן, ללא הכדור אני סובל מכאב כרוני, ועם הכדור אני ממש מתמסטל. ניסיתי לבדוק איך אני חי ללא המורפיום ותופעות הלוואי היו כל כך קשות שחזרתי ממש מהר לתרופה. שלא לדבר על הכאבים שחרו במלוא עוצמתם... אני ממש אובד אובד עיצות לא רוצה מורפיום ולא יכול בלעדו. יש למישהו נסיום עם משככי כאב נרקוטים????? בבקשה עזרה בא לי למות כבר!!!

03/06/2007 | 14:55 | מאת: ירון לוי

בס"ד שלום לך עוז!!! אין לך מושג עד כמה אני מבין אותך, ושותף לסבל הפוקד אותך. לצערי אני נמצא באותה סירה, "אחי" חייבים לפתח מיומנות כדי לעבור סבל נוראי שכזה, לגבי "אוקסיקונטין" הוא פשוט קטלני מחד, אך מצד שני קצת נותן מענה{איני יודע כמה אתה צורך ביום ובטוחני שקשה לך מאוד} כמו-כן אני אשמח לשוחח עימך בעניין שתרצה צור עימי קשר: ירון לוי- 050-6341136 050-9200586 אל תתביש פשוט תתקשר ה' ישלח לך רפואה שלמה במהרה- {דרך אגב מחר אני נפגש עם אשיות מכובדת, תשתדל ליצור עימי קשר עוד היום, והלוואי וה' יזכני קצת לסייע לך ולוא במעט}

03/06/2007 | 20:10 | מאת: עוז

התחלתי עם 2 של 20 מ"ג ועוד כמה פרקוסטים עם הזמן זה עלה ל-3 של 40 מ"ג ליום. אני שוב אומר הכדור פשוט מעולה למי שסובל מכאב כרוני אבל הוא גם ממסטל כי מדובר בסם לכל דבר ועניין.

03/06/2007 | 20:19 | מאת: עוז

הבנתי שאתה נוטל 60 מ"ג ליום רציתי לשאול אם יש לך מצב כמוני שללא הכדור אני ממש עצבני ואין לי כוח וחשק לכלום עד שאני מזרים לגוף מורפיום ואז הכל מסתדר... איך אתה ללא הכדור??? אין תופעות לוואי??? תודה

04/06/2007 | 21:03 | מאת:

הי לך עוז, אני מאוד מבינה את המצב שאתה נתון בו וגם אני משתמשת במספר אופיואידים ביום וסובלת מן התופעות לוואי הקשות. אני חושבת שמאוד חשוב להיעזר בתרופות מן הסוג הזה, למרות העובדה שאלו הן תרופות מאוד חזקות עם תופעות קשות, אם הן מאפשרות לתפקד עם פחות כאבים שכן הכאבים עצמם מגבילים אף יותר מתופעות הלוואי כל עוד הן לא משתלטות לגמרי על החיים. מצד שני, יש מספר לא קטן של תרופות נוספות ממשפחת האופיואידים מעבר לאופיואידים וייתכן שכדאי להתייעץ עם הרופא המטפל שלך על לשנות את האופיואיד שלך מאוקסי' לתרופה אחרת שתגרום לתופעות לוואי פחותות. למרות שהתרופות הללו הן כולן מאותה קבוצה, כל אחת משפיעה אחרת. מבחינה חשיבתית, למרות התסכול המובן בלהיות תלוי בתרופה כל כך חזקה, תחשוב על כך שאם הבעיה שלך היתה מחלת לב, לא היית חושב פעמיים על נטילת התרופה. על כן, נסה לחשוב על האופיואידים כאל הכלי שלך לתפקוד. עם כל זאת, אין ספק שתופעות הלוואי יכולות להיות מאוד קשות ויש מחקר הטוען שהתופעות לוואי יכולות להשפיע אף יותר מן הכאבים המקוריים. אני מודעות במיוחד לכל תופעות הלוואי שנגרמות לכל מערכת העיכול ואני למעשה מעורבת בהעלאת מודעות לכל הבעיות הנגרמות במערכת העיכול בגלל האופיואידים ואף הרציתי בנושא בארץ ובחו"ל. הידעת שאפילו חומציות יכולה להיגרם מאופיואידים? אני נאלצתי לעבור ניתוח בגלל זה ורק גיליתי את הקשר בין הדברים כשהתחלתי להרצות בנושא וכהכנה קראתי המון מחקרים וזה היה כמו לקרוא את ההיסטוריה הרפואית שלי. האור בקצה המנהרה הוא שמפתחים היום תרופה לתופעות לוואי אילו ותרופה אחת כבר בשימוש בגרמניה. עד אשר יגיע השלב הזה צריך למצוא את האיזון העדין בין לקיחת מספיק משככי כאבים לצמצם עד כמה שניתן את הכאבים מבלי לתת לתופעות הלוואי להשתלט עליך. האם אתה לוקח תרופות לעצירות וכו'? אילו תופעות הכי קשות לך? בוודאי גם לך אפילו הליכה לשירותים איננו דבר נטול כאבים, אה? כשאשמע אילו תופעות הכי קשות לך, אנסה לכוון אותך כמיטב יכולתי. בינתיים, תחזיק מעמד!

05/06/2007 | 11:09 | מאת: מירה בולבה

שלום עוז. קראתי את הנאמר כאן והחלטתי לחזק את ידייך באשר לתרופה הזו. כמו שמנדי כתבה לך, הכאבים הם המחלה והתגובות לתרופה הם חלק מהתשלום שאתה צריך לשלם על הרגשה טובה יותר עקב המחלה. אבל, אולי כדאי לך לבדוק עם הרופא שלך, להוריד את המינון של האוקסיקונטין ולקחת בתוספת תרופה אחרת שתעלה לך את הסירוטונין במוח, שהוא הורמון שגם לו יש חלק נכבד בעוצמת הכאב. אני למשל, לוקחת קבוע כדורי רסיטל ומוסיפה להם תרופות נוגדות כאב לפי הצורך באותה עת. נסה לבדוק זאת. בכול מקרה, אל תתיאש ואל תישבר. בברכה מירה בולבה - 04-6127360

19/06/2007 | 11:44 | מאת: אייר

שלום עוז, מה שאתה מתאר נשמע מאוד מוכר, כולל התסכול. אני לוקחת משככי כאב נרקוטיים מדי יום, לפעמים קודאין ולפעמים טרמדקס או מורפין. אני אלרגית לאוקסיקונטין, אבל אני מכירה את תופעות הלוואי היטב משאר התרופות. לפני שנתיים בערך החלטתי - בשיתוף עם רופא הכאב שלי - להוריד את המינון של משככי-הכאבים, וכתוצאה מכך אני סובלת מרמה מסוימת של כאב קבוע אבל בו-זמנית התפקוד שלי עלה ומצב-הרוח השתפר, כי אני לא מרגישה מסוממת. זו היתה החלטה לא קלה, ולפעמים, בשעות מסוימת ובימים מסוימים, אני מעלה בחזרה את המינון כי הכאב גובר על כל השאר. אבל לטווח הארוך, זו היתה החלטה שהקלה עליי. אני מעדיפה לנסות להתמודד עם רמה מסוימת של כאב (לא יותר מדי, אני פחדנית) מאשר עם חוסר יכולת להתרכז והתמסטלות. הלוואי ויכלתי לעזור, אני יודעת עד כמה זה יכול להיות קשה! אייר