מיפוי fdg/pet .גלוקוז מסומן-הסבר במה מדובר

דיון מתוך פורום  סרטן השד

28/12/2015 | 18:46 | מאת: דפנה מאיר

גברת דפנה מאיר ביצעה בדיקת fdg pet כל גופי עד לאמצע הירך.הבדיקה בוצעה במערכת ct pet מסוג discovery 690 עם רגיסטרציה בו זמנית של חתכי fdg ו-ct.נתנו וטלבריקס להדגמת פיתולי מעי ב-ct ששימש לרגיסטרציה. בשד שמאל ברביע תחתתון חיצוני בבדיקת ct נצפית מלאות רקמתית בסמוך לסיכת סימון עם קליטה בעוצמה לא ניכרת של fdg. מודגמת קליטה פתולוגית של fdg בתהליכים בעלי אופי ליטי בחוליה d6-7 ב-d8בהיקף אזורים של הניתוח.בלמינה של d9תהליך ליטי באספקט הקדמי של האיליום הימני, בs5 בפמור השמאלי ,תהליך הורס עצם עם מלאות רקמה רכה בצלע 8 שמאל. לא מודגמת קליטה בפרנכימת הראות ובכבד ,אדנומה באדרנל השמאלי ,ללא קליטה ללא שינוי. לסיכום:קליטה בעוצמה לא ניכרת בתהליך השאתי בשד השמאלי.פיזור גרטרתי לשלד המרכזי

30/12/2015 | 09:38 | מאת: פרופ' גיל בר-סלע

דפנה שלום איני חושב שפורום ציבורי הוא הכתובת לפיענוח תשובות הדמיה. בכל מקרה התשובה כתובה בצורה ברורה בשאלה ששלחת- על פי בדיקת ה-PET יש גרורות בעצמות , ממקור סרטן השד שכנראה היה בעבר. עליך לפנות לרופא המטפל על מנת לקבוע תוכנית טיפול להמשך

מנהל פורום סרטן השד