MRI שד ועוד כמה דברים...

דיון מתוך פורום  סרטן השד

29/01/2015 | 19:40 | מאת: חן

שלום רב, פניתי אליכם לפני מספר שבועות ונעניתי ע"י ד"ר עודד אולשה. אני בת 29, נמצאת במעקב שד היות ואחותי הגדולה (ביתו של אבי) חלתה בסרטן השד בגיל 30 (דו-צדדי) וסבתי בסרטן הלבלב. בבדיקת מעקב שגרתית לפני חודשיים כירורגית השד מיששה "איזור לא סדיר" ברביע פנימי עליון של שד שמאל. בבדיקת US ללא ממצאים מיוחדים ובבדיקה ידנית חוזרת חודשיים אחרי היא עדיין מתרשמת מאיזור לא סדיר ללא שינוי. בינתיים הייתי בייעוץ גנטי וביצעתי בדיקה גנטית ונמצא שאינני נשאית של המוטציות השכיחות (BRCA1\2). יחד עם זאת נכתב כי לא ניתן לשלול את האפשרות שאני נושאת מוטציה בלתי מזוהה ועל כן המליצו לי על תוכנית מעקב מוגברת לסרטן השד. עוד נכתב כי הסיכון שלי לחלות בסרטן שד הוא 20-25% (לעומת סיכון של כ-13% באוכלוסייה הכללית). לאור זאת היועצת הגנטית המליצה על בדיקת MRI שנתית כחלק מהמעקב. כירורגית השד נתנה לי הפנייה לבדיקה והצביעה על חשיבותה ונחיצותה, אך קופת החולים לא אישרה את הבדיקה בטענה ש"השירות המבוקש אינו כלול בסל הבריאות להתוויה זו. בדיקת בסקר שנתית ע"י MRI שד כלולה בסל הבריאות לנשאיות BRCA או לנשים שלפי ייעוץ אונקוגנטי סיכויי הנשאות שלהן מעל 20%. המקרה הנוכחי לא מתאים להגדרת הסל ולכן לצערנו לא ניתן לאשר. במידה ויש שינוי לאחר בדיקה גנטית יסודית של אחות המטופלת ניתן לפנות בערעור עם הנתונים החדשים". לצערי אחותי איננה רוצה לבצע הרחבה של הבדיקה הגנטית ואינני יכולה לכפות זאת עליה. אני לא יודעת מה עכשיו. אני בלחץ מכל הדבר הזה ואין לי את מי לשאול ועם מי להתייעץ. אשמח לעזרה, כיוון ואפילו קצת תמיכה...

31/01/2015 | 10:35 | מאת: אנה גולדברט

חן היקרה שלום, ממליצה לך לפנות לעו"ד של העמותה הדס סננט, המרכזת את הפרויקט ,"הגנה על זכויות החולה". הדס תשמח לעזור לך כמיטב יכולתה בטל' 036021717. מקווה שהדברים יסתדרו במהרה, אנה

01/02/2015 | 10:28 | מאת: חן

בעקבות המלצתך שוחחתי איתה הבוקר והיא ממש נהדרת. תודה!

מנהל פורום סרטן השד