חוות דעת אונקולוג תרופות קיימות/ניסוי ER חיובי

דיון מתוך פורום  סרטן השד

24/09/2012 | 10:13 | מאת: יוחאי

שלום רב אמא שלי בת 60 סובלת מסרטן גרורתי בעצמות עם ER חיובי 1.54. ו2HER שלילי. טופלה בשנה וחצי האחרונות בטקסול קרבו וקסלודה כי האבחון הראשוני היה שהER הוא שלילי (דהיינו התייחסו אליה כאל טריפל נגטיב) הטיפול הכימותטרפי לא היה יעיל כלל (הגידול הראשוני בשד נעלם עוד לפני הזיהוי של הגרורות בבית השחי והגידולים בבית השחי נותחו והוקרנו). לפני כחודשיים עם התקדמות המחלה ומעבר לרופא מטפל אחר ורוויזיה של הבדיקות התברר כי היא כן חיובית לER. אשמח לדעת אודות טיפולים כימותרפיים קיימים וניסויים לתיאור המצב שלה. כמו כן אשמח לדעת אודות הבדיקה המולוקולרית להתאמת טיפול כימותרפי אני מבין כי יש גישות שונות לעניין. תודה רבה וגמר חתימה טובה.

לקריאה נוספת והעמקה

יוחאי שלום. קשה מאד לענות לך על מה ששאלת בלי לשבת עם כל החומר ולבדוק אותו ואת אמא שלך. אם לגידול יש אכן צביעה חיובית לאסטרוגן אפשר לתת טיפול הורמונלי עם אחת מהתרופות שיש בשוק: טמוקסיפן, לטרוזו או אנסטרוזול או אקסמסטאן. בכל בית חולים יש יחידת שד שם תוכל לראות האם יש ניסוי שמתאים לאמא, לפי מצב המחלה ורמת הפתקוד האישי שלה. לגבי ההתאמה של הגידול לטיפול- יש חילוקי דעות בין הרופאים לגבי הצורך בבדיקה זאת, אך זה אפשרי לבצעה באופן פרטי. אני מציעה לשבת, עם כל החומר יחד עם הרופא המטפל, או לגשת לדעה שניה עם אמא והחומר הכתוב, כדי שאפשר יהיה לתת לך תשובה מתאימה יותר. אם יש גרורות בעצמות אמא צריכה גם לקבל תרופה כגון זומרה או ארדיה או אחרת. בהצלחה, מירב בן דוד

מנהל פורום סרטן השד