אי לקיחת טמוקסיפן

דיון מתוך פורום  סרטן השד

01/06/2005 | 11:57 | מאת: סיון

אני בת 50 חודשיים אחרי ניתוח להוצאת גוש סרטני (1.02 ס"מ) הלימפה לא נגועה. קיבלתי טיפול של 6/1/2 שבועות של הקרנות וטמוקסיפן לחמש שנים . אני פוחדת לקחת טמוקסיפן מכל תופעות הלואי המפחידות . ועד להיום לא נטלתיו . האם יש נשים שלא נטלו את הכדור והתספקו בהקרנות? האם אני חיבת לקחת טמוקסיפן? ואם אקח טמוקסיפן ותופעותיו יהיו קשות לי האם אפשר להפסיק לקחת אותו באמצע טיפול? תודה , סיון

01/06/2005 | 16:26 | מאת: דר' דוד גפן

לסיון שלום- לנשים עם רצפטורים חיובים לאסטרוגנים ו/או פרוגסטרונים טמוקסיפן הוא טיפול מאוד חשוב וחיוני. טמוקסיפן מוריד באופן משמעותי הסיכון להשנות של המחלה בשד, פיזור גרורתי, הופעה של סרטן בשד השני וגם מוריד את הסיכון למות מסרטן השד. משך השנים, רבבות חיי חולות סרטן שד ניצלו על ידי טמוקסיפן. כמו כל תרופה, יש אפשרות קטנה של תופעות לוואי. תמיד אפשר להפסיק טיפול בטמוקסיפן אבל ידוע שהתועלת הכי גבוה זאת מלקיחת הטיפול 5 שנים, או אם אין לך וסת טיפול לשנתיים וחצי ואז החלפה לפמרה או ארימידקס לשנתיים וחצי. בנסיון שלי- רק חולות בודדות משך השנים סירבו לקחת הטמוקסיפן. אי אפשר להסיק מסקנות ממשקורא ל 3-4 חולות האלו אבל במחקרים גדולים מלפני שנים שנערכו לבדוק אם טמוקסיפן עוזר, בקרב החולות שלא קיבלו טמוקסיפן התמותה היתה יותר גבוה, וגם שיעור השנות של המחלה יותר גבוה. טמוקסיפן מציל חיים. צהריים טובים

02/06/2005 | 00:48 | מאת: סיון

ד"ר דוד גפן שלום , תודה על תשובתך. למה כוונתך :"כי הטיפול בטמוקסיפן מוריד באופן משמעותי את הסיכון להישנות של המחלה בשד, פיזור גרורתי, הופעה של סרטן בשד השני וגם מוריד את הסיכון למות מסרטן השד" ביעוץ עם פרופ' אונקולוג בכיר ועתיר נסיון הבינותי שהכדור מונע ב-7% את הישנות המחלה בנוסף לאחוזי ההחלמה עפ"י סוג הגידול וב- 50% את התפשטות המחלה לשד השני . קראתי על תופעות לוו אי קשות , קשות מאוד ואף הישנות הסרטן ולאלים יותר. מפחיד . בנוסף הוצע לי ,מכיוון שאני סובלת מגלי חום להוסיף כדור אנטי דכאוני המסייע להורדת גלי החום .במקביל קראתי כי הכדור הדכאוני מוריד במעט את האפקטיביות של הטמוקסיפן . 1. האם קיימת בדיקה הורמונלית המשקפת במדויק את מאזן ההורמונים בגוף? והאם יש לה קשר לטמוקסיפן? 2. האם הטמוקסיפן מונע הישנות המחלה בשדיים או בכל הגוף? 3.נראה לי (אולי אני טועה) כי רב הנשים בצורה שרירתית מקבלות טמוקסיפן? אין צורך בבדיקות ? 4.האם כדור דכאוני (פרוזק ,אפקסור,קסרוקסאט) בשילוב עם טמוקסיפן מסייעים להפחתה משמעותית בגלי החום?והאם הם מפחיתים מעט מאפקטיביות הטמוקסיפן? 5. האם הנשים הבודדות שהכרת שלא נטלו טמוקסיפן נותרו בחיים? ד"ר דוד , אני חודשיים אחרי הנתוח , בשבוע הבא אתחיל הקרנות . טרם נטלתי את הכדור. אני קוראת הרבה עליו ואין אחידות הרבה סתירות , הרבה דעות אפילו קוטביות. אני מבולבלת ומאוד מפוחדת. יש עלי לחץ ליטול את הכדור . אולי דרכך אשתכנע תודה רבה ,ממתינה לתשובותיך . סיון

01/06/2005 | 21:57 | מאת: יהודית

שלום סיון, אנחנו כמעט בנות אותו גיל. לפני כשנה עברתי ניתוח דומה לשלך . בלוטות לא נגועות. גם אני עברתי הקרנות במשך 6 וחצי שבועות. אני לוקחת כבר כמעט שנה טמוקסיפן ואין לי קושי עם התרופה. בהתחלה היו קצת תופעות לואי, בשלב ראשון לקחתי את הכדור בערב. בבוקר, כשהתעוררתי בימים הראשונים, היתה לי קצת סחרחורת. שכבתי במיטה עד שעברה. אחרי כמה ימים גם הסחרחורת בבוקר עברה. אחרי זמן, עשה לי רושם שאני ישנה פחות טוב בלילה. שיניתי את מועד לקיחת הכדור מהערב לבוקר, וראה זה פלא, שנתי טובה. יש קצת גלי חום. סביל בהחלט. בקיצור, אני לא מרגישה היום תופעות לוואי, משמעותיות. ועם הקיים אפשר להתמודד ללא קושי. גם אימי ודודתי לקחו טמוקפיסן במשך 5 שנים, ולא התלוננו עד תופעות לואי. מקווה שעזרתי לך לגבש החלטה בנושא הרבה בריאות יהודית

02/06/2005 | 00:53 | מאת: סיון

יהודית שלום , תודה על תשובתך המעודדת ומחזקת . האם היו לך גלי חום טרם נטילת הכדור? האם את עובדת ? האם הכדור השפיע על ערנותך ? סיון

מנהל פורום סרטן השד