האם הקרנות מומלצות ???

דיון מתוך פורום  סרטן השד

27/11/2017 | 14:28 | מאת: יאיר

שלום רב, אימי בת 84, אובחן אצלה לפני שנה וסרטן שד 5/16, הטיפול היחיד שניתן לה במשך שנה וחצי הוא טיפול הורמונלי - לטרוזול. לאחר נסיגה קלה במחלה שהתגלתה בפט סיטי 1/17, המשכנו עם לטרוזול, והכל היה בסדר. ב8/17 החלו כאבים בחזה ובצלעות, ונשלחנו לבדיקות אולטרסאונד, בגלל התעקשותי, נשלחנו לבדיקת פט סיטי נוספת 11/17 והתוצאות היו איומות לצערי, גרורות בשלד, עצמות, עו"ש, צלעות וא גוש בראות. נותרנו חסרי אונים לנוכח הממצאים. האונקולוגית הכינה תוכנית טיפול הכוללת זריקות זומרה (אחת ל3 חודשים) וזריקות פסלודקס (בהתחלה פעמיים בחודש ואחכ כל חודש), וכן טיפול בהקרנות ממוקדות בעו"ש וצלעות. הזריקות יחלו השבוע והקרנות בעוד שלושה שבועות בערך. מפאת גילה של אימי, אני חושש מאוד מהקרנות ורואה זאת כגזר דין מוות. גם לנוכח הכאב והסבל הכרוכים בכך... אשמח לשמוע את המלצתכם כולל הסיכונים....והאם הקרנות הינם בלתי נמנעים... בנוסף, אני חושב על טיפול אלטרנטיבי פרטי בגרמניה (היפרתרמיה, חמצן, אוזון, ויטמין C, B17 וכו) בכדי לנסות ולגאול אותה מייסורים... מצ"ב סיכום ביקור בברכה יאיר ,

27/11/2017 | 19:41 | מאת: מישהי

ההקרנות מצמצמות את בגרורות ובכך עשויות להקל על הכאבים. מהו רצונה של אמא שלך? אם כל רצונה הוא לא לסבול, אך ייתכן שחייה יהיו קצרים יותר, סעו לטיפול בגרמניה.

27/11/2017 | 23:18 | מאת: ד"ר רינת ברנשטיין

אי אפשר לראות קובץ מצורף. בכל מקרה, ההקרנות לא מחמירות את הכאב אלא אמורות להקל עליו יותר מהר מאשר טיפול הורמונלי. כמובן שיכולות להיות תופעות לוואי, אבל הן תלויות באזור הקרינה (רופא הקרינה יסביר לכם ספציפית לפי האזור). הקרינה אינה גזר דין מוות, מחלה לא מטופלת בהחלט יכולה להיות כזו מהר יותר מאשר עם טיפול. לגבי טיפול בגרמניה - אין לי נסיון מחולות שלי שעשו את זה, כך שאין לי דעה בנושא. אין ספרות מאוד נרחבת בנושא. לא יודעת עד כמה נסיעה לגרמניה בגיל 84 תשפר את איכות חייה של אימך, אבל זו צריכה להיות ההחלטה שלה. אפשר גם להוסיף אייברנס לפסלודקס כדי להעלות את יעילות הטיפול. לא בסל (ביטוחים פרטיים מכסים), אך גם הנסיעה לגרמניה אינה זולה.

28/11/2017 | 14:52 | מאת: יאיר

ד"ר ברנשטיין, תודה על תשובתך העניינית ! לגבי ההקרנות, מדובר בהקרנות ממוקדות אשר לא מכסות את כל הגרורות שנמצאות בכל העצמות מפאת הסיכון לפגוע לתאים בריאים... האם זה "לא לתפוש דג קטן, כל עוד הכרישים חוגגים" ? מצ"ב פענוח פט סיטי וסיכום ביקור אונקולוג בנוסף, דיברתי עם אונקולוג מגרמניה שאמר, שהבעיה הראשונה של הפלבוציקליב היא שהיא יקרה (28,500 ש"ח לחודש טיפול), והבעיה השנייה היא האפקטיביות של התרופה והיא עשויה להזיק לחלק מהמטופלים ולא להקל. האם יש סטטיסטיקה לגבי הטיפול בתרופה ? אני עדיין מתעניין בטיפול תומך בגרמניה אחרי ההקרנות..... תודה ענקית ד"ר !!!! בברכה יאיר

30/11/2017 | 22:48 | מאת: ד"ר רינת ברנשטיין

הקבצים לא עולים פה בפורום. בכל מקרה, אתה מעלה שאלות לשיחה פנים מול פנים, ולא אוכל לייעץ בצורה עיניינית בלי לראות את החולה בעיניים. באופן כללי, מטרת הקרינה היא לא "לתפוס דג קטן" אלא להקל על כאבים, אין שום ניסיון לטפל במחלה הנרחבת בקרינה. לזה נותנים טיפול תרופתי, כשברור לנו שהוא לא עוזר לכולם. הסיכוי שפלבוציקליב יזיק הוא קטן ביותר (אחוזים בודדים), יכול להיות שלא יועיל, אבל זה נכון לכל טיפול אונקולוגי (וגם אלטרנטיבי). בהשוואה לפסלודקס לבד השילוב מעלה סיכוי לתגובה, וגם מכפיל את הזמן של אותה תגובה (עצירה או נסיגה של המחלה עד שהתרופות יפסיקו להשפיע). מסקרן אותי איזה אחוזי הצלחה יש לטיפול שהציעו בגרמניה... מקווה שתקבלו החלטות נכונות בשביל אמא

מנהל פורום סרטן השד