יתר פעילות של בלוטת התריס ודקפפטיל

דיון מתוך פורום  סרטן השד

11/08/2017 | 14:41 | מאת: לירון

שלום רב, בת 31, שנתיים לאחר למפקטומי, עברתי הקרנות. ומטופלת כמעט שנתיים בטמוקסיפן ודקפפטיל. חשה עייפות וחולשה לאחרונה וגם כאבים בשרירי הרגליים והברכיים. לאחר בדיקות דם נמצאה אצלי יתר פעילות של בלוטת התריס tsh- 0.01 t4- 20.9 האם הדקפפטיל שאני מקבלת אחת לחודש יכול לגרום לזה?

11/08/2017 | 18:15 | מאת: ד"ר רינת ברנשטיין

הי, זו לא תופעה מוכרת, וגם אם קשורה, היא כנראה מאוד נדירה, כי אנחנו לרוב לא נתקלים בזה. מאמינה שאנדוקרינולוג יוכל לענות לך בצורה יותר מהימנה אם יכול להיות קשר בין הצירים ההורמונליים של הורמוני מין להורמוני בלוטת תריס (באופן קלאסי הם לא קשורים אחד לשני). תרגישי טוב

מנהל פורום סרטן השד